Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Σκλαβενίτης ροκανίζει τον ανταγωνισμό το 2018... οι άλλοι είχαν απώλειες 250 εκατ ευρώ

Ο Σκλαβενίτης ροκανίζει τον ανταγωνισμό το 2018... οι άλλοι είχαν απώλειες 250 εκατ ευρώ
Πάνω από 250 εκ ευρώ οι απώλειες εσόδων σε συγκρίσιμη βάση των ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης και My Market
Μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά αναμένεται να είναι το 2018 για τους Βασιλόπουλο, Μασούτη και σε μικρότερο βαθμό το my market καθώς η ανάπτυξη του δικτύου Σκλαβενίτη σε ολόκληρη τη χώρα ροκανίζει μερίδια αγοράς από τον  ανταγωνισμό ο οποίος το 2016 είδε τις επιδόσεις του να φτάνουν σε ύψη ρεκόρ λόγω της κατάρρευσης του δικτύου Μαρινόπουλος.
Υπολογίζεται ότι το 2018 οι απώλειες εσόδων σε συγκρίσιμη βάση των Βασιλόπουλου Μασούτη και My Market θα ξεπεράσουν αθροιστικά τα 250 εκ ευρώ.
Για τη LIDL σημειωτέον δεν υπάρχουν στοιχεία λόγω της παράδοξης για τα μεγέθη της εταιρικής μορφής με την οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά.
Μεγάλος χαμένος σε ποσοστιαία βάση υπολογίζεται να είναι ο όμιλος Μασούτη παρά την προσθήκη της Προμηθευτικής καθώς σε συγκρίσιμους όρους οι απώλειες εσόδων υπολογίζεται ότι ξεπεράσουν τα 100 εκ ευρώ.
Ανάλογη αναμένεται και η επίπτωση στη Βασλόπουλος ενώ μικρότερης έκτασης στη My Market.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά οδηγεί σε συμπίεση των περιθωρίων κέρδους και αναμένεται να έχει σημαντικές επιδράσεις ειδικά στον όμιλο Μασούτη ενώ στη Βασιλόπουλος οι πιέσεις από το βασικό μέτοχο είναι έντονες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βασιλόπουλος προκειμένου το 2018 να διατηρήσει το τζίρο του 2017 είχε στο πλάνο της επενδύσεις 90 εκ ευρώ με άνοιγμα 40 νέων καταστημάτων ενώ η Μασούτης επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με εξαγορά μικρότερων αλυσίδων. 
Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζεται και το πλήγμα που υπέστη από την υπόθεση του βατράχου σε συσκευασία λαχανικών η οποία προς το παρόν δεν έχει προσμετρηθεί και δημοσιοποιηθεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης