Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζήμερος στο ΒΝ: Περισσότερα χρήματα σε συνταξιούχους σημαίνει περισσότεροι φόροι σε εργαζόμενους!

Τζήμερος στο ΒΝ: Περισσότερα χρήματα σε συνταξιούχους σημαίνει περισσότεροι φόροι σε εργαζόμενους!
Σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο η οικονομία για να …γευτεί την ανάπτυξη δεν χρειάζεται του κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε τους γιαλαντζί φιλελεύθερους της ΝΔ
Αλήθειες που σοκάρουν τολμά και λέει ο φιλελεύθερος Θάνος Τζήμερος και πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά με συνέντευξή του στο  bankingnews, ο οποίος εμφανίζεται ανήσυχος για την πορεία της χώρας.
Λέει ορθά κοφτά ότι «ληστεύουμε τα παιδιά  μας» εξαιτίας του συνταξιοδοτικού συστήματος, ενώ χαρακτηρίζει ως θετικό σενάριο την έλευση ενός 4ου Μνημονίου γιατί το κακό είναι η χρεοκοπία της χώρας.
Ο κ. Θάνος Τζήμερος δεν …χαϊδεύει αυτιά και ξεκαθαρίζει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες  ημέρες διότι αυτές δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο που κάποτε θα εκδηλωθεί
Υποστηρίζει ότι οικονομία για να …γευτεί την ανάπτυξη δεν χρειάζεται του κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ανάγκη από πραγματικούς  φιλελεύθερους και όχι γιαλαντζί όπως είναι η Νέα Δημοκρατία.
Να απαλλαγούμε από τους  κρατιστές και κυρίως από τον  ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι  μια συμμορία ιδεοληπτικών ηλιθίων και απατεώνων.
Ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» θα έδινε χωρίς όρους ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και θα συνέβαλλε στη μείωση των φόρων στο 12% και στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κάθε φόρου που δεν προέρχεται από  εισόδημα.
Ο Θάνος Τζήμερος λέει ότι δεν θα έκλεινε την ΕΡΤ αλλά θα την χάριζε στους υπαλλήλους.    

Ακολουθεί η συνέντευξη του Θάνου Τζήμερου στον Νίκο Θεοδωρόπουλο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διανέμει το υπερπλεόνασμα στους φτωχούς και οικονομικά ανήμπορους. Πρόκειται για φθηνό λαϊκισμό ή για μια κοινωνική και οικονομική αναγκαιότητα για όσους δεν μπορούν να  αντιμετωπίσουν την σκληρή καθημερινότητα;

Θάνος Τζήμερος: Πρόκειται για... ακριβό λαϊκισμό.
Κοστίζει πανάκριβα στην Οικονομία.
Ταυτόχρονα πρόκειται για αλητεία και απανθρωπιά.
Σαν να ληστεύεις κάποιον, να του τα παίρνεις όλα γδύνοντάς τον κυριολεκτικά και, φεύγοντας, να του πετάς μια φανέλα, τάχα μου για να μην πεθάνει από το κρύο.
Η σκληρή καθημερινότητα οφείλεται στην εγκληματική φορολογία, η οποία οφείλεται στους τεράστιους πόρους που καταναλώνει ο κρατισμός για μισθούς ΔΥ, συντάξεις 50άρηδων και για να συντηρεί ένα ανίκανο, παλαιολιθικό, διεφθαρμένο Δημόσιο που εμποδίζει κάθε δημιουργικό Έλληνα από το να αποκτήσει ο ίδιος εισόδημα και να του μείνουν τα λεφτά στην τσέπη.
Αν θέλει ο Τσίπρας κι ο κάθε Τσίπρας να βοηθήσει τους οικονομικά ανήμπορους, να τσακιστεί να φύγει και να αφήσει την χώρα να την ανατάξουν φιλελεύθεροι αντικρατιστές, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, όχι οι αφισοκολλητές των κομμάτων.

Πώς σχολιάζετε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για παροχές, επιδόματα και επιστροφές σε συνταξιούχους οι οποίες ψηφίζονται  από την πλειονότητα των κομμάτων της Βουλής και κυρίως από την Αξιωματική  Αντιπολίτευση;

Θάνος Τζήμερος: Τη χώρα από τη μεταπολίτευση και δώθε, για να μην πω από την  Επανάσταση του ’21, την κυβερνάει ο κρατισμός: μπλε, πράσινος και κόκκινος - και η πελατειακή συναλλαγή κομμάτων και ψηφοφόρων.
Κανένας τους δεν λέει ότι περισσότερα χρήματα σε συνταξιούχους σημαίνει περισσότεροι φόροι σε εργαζόμενους. Δίνουμε το 16,2% του ΑΕΠ σε συντάξεις, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 10,2% και όταν πολλά ανταγωνιστικά κράτη (Ιρλανδία, Ολλανδία, Κύπρος) δίνουν γύρω στο 6,5%.
Οι συντάξεις, λοιπόν, πρέπει να μειωθούν.
Δεν μιλάω για τον παππού των 500 ευρώ, αλλά για τη νομενκλατούρα του συστήματος που έχει εξασφαλίσει για τα “εκλεκτά” της μέλη μέχρι και 10 συντάξεις το άτομο.
356.613 άτομα παίρνουν από 1500 μέχρι και πάνω από 5000 ευρώ το μήνα, τα οποία καμία κυβέρνηση δεν σκέφτηκε, όχι μόνο να κόψει, αλλά ούτε καν να τα υπολογίσει αναλογιστικά στη βάση των προσωπικών ασφαλιστικών εισφορών του καθενός.
Έτσι όμως δεν θα απομείνει κανένας να εργάζεται και να δούμε από πού θα παίρνουν σύνταξη οι 55άρηδες των ΔΕΚΟ. Γιατί όμως περιμέναμε η αντιπολίτευση να υποστηρίξει κάτι άλλο;
Ψηφοθήρες λαϊκιστές είναι κι αυτοί – με καλύτερους τρόπους και γραβάτα.
Στυλιστικές είναι οι διαφορές των κρατιστών.

Θέλετε να σχολιάσετε την ανησυχία ομάδας οικονομολόγων που λένε ότι η παροχολογία σε συνδυασμό με τις χαμηλές επενδύσεις στην οικονομία θα αυξήσουν τις πιθανότητες της χώρα να έρθει αντιμέτωπη με ένα 4ο Μνημόνιο τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι πιθανόν να συμβεί;

Θάνος Τζήμερος: Δεν είναι πιθανόν. Είναι απολύτως βέβαιον!
Και το 4ο μνημόνιο είναι το καλό σενάριο.
Το κακό είναι να μας αφήσουν χωρίς μνημόνιο, να χρεοκοπήσουμε εντός του ευρώ, πραγματικά αυτή τη φορά.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Χωρίς δομικές μεταρρυθμίσεις, με τη σοβιετική αντίληψη για την Οικονομία που έχει το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, το επιτόκιο δανεισμού για το 10ετές ομόλογο αποκλείεται να πέσει κάτω από 4%, άρα ο δανεισμός μας από τις αγορές είναι, στην ουσία, αδύνατος.
Το πιθανότερο είναι το επιτόκιο να σκαρφαλώσει πάνω από 5%, ακόμα και να γίνει διψήφιο.
Όταν το 2022 τελειώσει το μαξιλάρι των 24 δισ. που μας άφησαν φεύγοντας οι εταίροι, δεν θα μπορούμε να ανακυκλώσουμε ούτε δεκάρα χρέους.
Κι επειδή τα χρηματιστήρια είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, τα spreads θα αρχίσουν να καλπάζουν πολύ νωρίτερα. Άρα θα ξαναζήσουμε, 10 χρόνια μετά, το σενάριο του 2009 – 2010 χωρίς το προστατευτικό δίχτυ της Ε.Ε.
Ίσως αυτό μάς αξίζει τελικά. Διότι αν δεν ζήσει ο Ελληνάρας πραγματική ανθρωπιστική τραγωδία δεν θα καταλάβει πώς λειτουργεί η πραγματική οικονομία και θα συνεχίζει να νομίζει ότι αρκεί «να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει» - οπότε τα λεφτά θα πέσουν ως μάννα εξ ουρανού κατευθείαν στο ταγάρι του.

Δεν θεωρείτε δίκαιο το αίτημα των συνταξιούχων που ζητούν μια αξιοπρεπή σύνταξη για τα γεράματά τους; Στην εποχή των Μνημονίων έγιναν 14 μειώσεις συντάξεων. Η μη περικοπή των συντάξεων είναι στη σωστή κατεύθυνση;

Θάνος Τζήμερος: Για το ασφαλιστικό έχω γράψει και πει πάρα πολλά.
Συστήνω οι αναγνώστες σας να διαβάσουν τα άρθρα μου “Αγαπητέ συνταξιούχε”, “Η απασφαλισμένη βόμβα του ασφαλιστικού” και να παρακολουθήσουν την ομιλία μου με θέμα “Ασφαλιστικό ημεγάληπάτη” εδώ: https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3982388955&feature=iv&src_vid=x9P9kSr4Wog&v=CFz9oYZlbFU
Κοντολογίς: έχει δίκαιο ο συνταξιούχος και κάθε πολίτης να διεκδικεί χρήματα που του υποσχέθηκε το κράτος, μολονότι αυτά που του υποσχέθηκε ήταν περισσότερα από αυτά που δικαιούται βάσει των ασφαλιστικών του εισφορών. Αλλά με το να έχεις δίκαιο δεν γεννιούνται χρήματα.
Πότε θα καταλάβουμε πως το κράτος δεν έχει δικά του χρήματα αλλά διαχειρίζεται χρήματα φορολογούμενων;
Σήμερα, μετά από 9 χρόνια κρίσης υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πληρώσει για επικουρικές ασφαλιστικές εισφορές, στο σύνολο του εργασιακού τους βίου, κάτω από 1000 ευρώ και έχουν εισπράξει 200.000 ευρώ ο καθένας (παραθέτω αναλυτικούς πίνακες στο άρθρο μου «Η απασφαλισμένη βόμβα του ασφαλιστικού») και άνθρωποι που παίρνουν 10 συντάξεις ο καθένας.
Δίνουμε συντάξεις σε υπηκόους 116 άλλων κρατών, ενώ 11 χήρες παίρνουν σύνταξη με μέσο όρο 4515, 56 ευρώ.
Ούτε μία από αυτές τις συντάξεις δεν ανταποκρίνεται σε καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, μολονότι ακόμα κι αν ανταποκρινόταν, το σύστημά μας δεν είναι ανταποδοτικό αλλά αναδιανεμητικό, που σημαίνει ότι οι νέοι πληρώνουν τους μεγαλύτερους.
Όταν οι νέοι έχουν μέσο μισθό 600 ευρώ δεν μπορείς να δίνεις συντάξεις 4000 και 5000 ευρώ.
Θα είχε λοιπόν περισσότερο δίκαιο ο σημερινός συνταξιούχος αν 20 χρόνια πριν αγωνιζόταν για τη μετατροπή του αναδιανεμητικού συστήματος σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό και ψήφιζε πολιτικούς που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου της κατάρρευσης.
Αλλά τότε μια χαρά τον βόλευε να δίνει εισφορές 25.000 δραχμές και να ξέρει ότι θα πάρει σύνταξη 400.000 δραχμές συν εφάπαξ.
Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί. Ληστεύουμε τα παιδιά μας. Καταστρέφουμε το μέλλον τους. Τα αναγκάζουμε να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς.
Αν δεν περικοπούν σήμερα οι συντάξεις, αύριο δεν θα υπάρχουν συντάξεις! Αλλά δεν θα υπάρχει και χώρα. Αν περικόπτονταν οι συντάξεις από τα 1500 ευρώ και πάνω και εξορθολογίζονταν οι συντάξεις χηρείας θα εξοικονομούσαμε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ τον χρόνο – και θα μπορούσε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.
Ένας άδικος, παράλογος φόρος που οδηγεί σε δήμευση το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, που έχει ισοπεδώσει την κτηματαγορά, που έχει νεκρώσει την οικοδομική δραστηριότητα, που έχει οδηγήσει σε μόνιμη ανεργία 200 επαγγέλματα που σχετίζονται με τις κατασκευές, που έχει διώξει στο εξωτερικό χιλιάδες μηχανικούς, αρχιτέκτονες, μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους και τεχνίτες και που έχει απαξιώσει, καταβαρθρώνοντας τις τιμές, και την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, εξακολουθεί να υπάρχει επειδή οι πράσινοι, οι μπλε και οι κόκκινοι κρατιστές δεν θέλουν να ξεβολέψουν τους πελάτες τους που συνταξιοδοτήθηκαν πλουσιοπάροχα πριν τα 50! Πρόκειται για εθνικό έγκλημα.

Η κοινωνία και οι πολίτες του μόχθου μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες;

Θάνος Τζήμερος: Όχι, όσο κυβερνούν κρατιστές.
Αν αναλάβουν την ανάταξη της χώρας φιλελεύθεροι (πραγματικοί κι όχι γιαλαντζί όπως η ΝΔ) σε 6 μήνες θα έχει αναστραφεί το κλίμα και σε 2 χρόνια η χώρα θα καλπάζει.
Οι καλύτερες μέρες δεν έρχονται ως φυσικό φαινόμενο, όπως το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα.
Την ανάπτυξη την φτιάχνεις εσύ, εάν δημιουργήσεις τις συνθήκες ώστε κάθε επενδυτής, Έλληνας ή ξένος να βρει τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να εργαστεί και να κερδίσει.
Ποιος είναι τόσο ηλίθιος να έρθει να ρίξει τα λεφτά του σε μια μαύρη τρύπα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και σοβιετικής αντίληψης του συνόλου σχεδόν της κοινωνίας που θεωρεί τον επενδυτή “εχθρό του λαού” και την κερδοφορία “εκμετάλλευση της υπεραξίας του εργαζόμενου”; Γιατί να επενδύσει εδώ με φόρους, τέλη και ειφορές 80% συνολικά και προκαταβολή 100% για το επόμενο έτος, όταν τα διπλανά “μαγαζιά” (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Αλβανία κ.λπ.) τον φορολογούν με flat tax 10%;

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με νομοθετικές πρωτοβουλίες συνέβαλε στην πώληση  κόκκινων δανείων. Προχωρά στην πώληση λιγνιτικών μονάδων. Πωλήθηκε η ΔΕΣΦΑ. Αναζητείται αγοραστής για το 50,1% των μετοχών των ΕΛΠΕ. Προχώρησε την επένδυση του Ελληνικού δίνοντας τις απαραίτητες πολεοδομικές εγκρίσεις. Πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταργείται η προστασία πρώτης κατοικίας. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Θάνος  Τζήμερος: Κατ’ αρχήν όταν μιλάμε γι΄αυτή τη συμμορία ιδεοληπτικών ηλίθιων και απατεώνων του κοινού ποινικού κώδικα, τη λέξη “κυβέρνηση” να την βάζουμε σε εισαγωγικά.
Συμμορία είναι και θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βρει τη θέση που της αξίζει: στον Κορυδαλλό ή στο Δρομοκαΐτειο, ανάλογα με την περίπτωση.
Όλα αυτά που λέτε, τα “κάνουν” κλαψουρίζοντας με την πίεση της Ε.Ε. για να μην χάσουν την καρέκλα. Και τη μάνα τους πουλάν αυτοί οι αχρείοι.
Βέβαια, καθώς είναι ιδεολογικά αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις, με το ένα χέρι τα υπογράφουν και με το άλλο τα μπλοκάρουν.
Δείτε το Ελληνικό. Νέκρα.
Την πώληση της ΔΕΗ τη λιβανίζουν 4 χρόνια.
Η “προστασία” (τι σημαίνει αυτό; θα μας εξηγήσει κάποιος;) των κόκκινων δανείων έχει βουλιάξει τις τράπεζες και την Οικονομία χωρίς να έχουν προστατευθεί οι κόκκινοι δανειολήπτες.
Είναι αδύνατον ένα τσούρμο ανεπάγγελτων πρώην κνιτών, με νοητική υστέρηση, να κάνουν το παραμικρό προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Βεβαίως και οι προηγούμενοι – με τα πολλά πτυχία και τις διεθνείς σπουδές - τα ίδια έκαναν και δυστυχώς τα ίδια προτίθενται να κάνουν, αποδεικνύοντας ότι ο κρατισμός είναι ένα διακομματικό μπλοκ - κράτος εν κράτει.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ από 10 έως 16 μονάδες. Μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει την ψαλίδα μέχρι τις εθνικές  εκλογές;

Θάνος Τζήμερος: Όχι. Βεβαίως θα χρησιμοποιήσει το γνωστό οπλοστάσιο του λαϊκισμού: παροχές, επιδόματα, αναστολές εφαρμογής νόμων (ήδη η κατεδάφιση των αυθαιρέτων αναβάλεται για 40 χρόνια…) υποσχέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, πόλεμο φημών και δικαστικών διώξεων, όλα αυτά τα χυδαία πυροτεχνήματα της αριστεράς για να σου υφαρπάξει την ψήφο.
Δεν θα τα καταφέρουν γιατί οι κόσμος τους έχει σιχαθεί.
Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά, καθώς και η ΝΔ ψέλνει στον ίδιο τόνο.
Κοινωνικό μέρισμα ο Τσίπρας; Εγγυημένο εισόδημα ο Κυριάκος! Δημόσιο χωρίς απολύσεις ο Τσίπρας; Το ίδιο κι ο Κυριάκος! Ούτε καν την ΕΡΤ δεν θα αγγίξει.

Εσείς θα την κλείνατε την ΕΡΤ;

Θάνος Τζήμερος: Υπάρχει καλύτερη μέθοδος και με εκπαιδευτική αξία: θα την χαρίζαμε στους υπαλλήλους της! Πάρτε το μαγαζί, λεβέντες, και τρέξτε το.
Φτιάξτε τις παραγωγές σας, τα σήριάλ σας, δώστε τις συναυλίες σας, πουλήστε το υλικό στο εξωτερικό όπως πουλάν οι Τούρκοι τα δικά τους σήριαλ, πάρτε διαφημίσεις και μοιραστείτε τα κέρδη. Κι αν φτάνουν να ταΐσουν 2500 άτομα, μπράβο σας.
Εσείς θα αποφασίσετε και με πόσα θα πληρώνεται ο καθένας. Κάντε τις συνελεύσεις σας, τις κολλεκτίβες σας, τα αλληλέγγυά σας και βρείτε τον τρόπο.
Αλλά, λεφτά από τον φορολογούμενο κομμένα. Ούτε δεκάρα τσακιστή. Σοσιαλισμό δεν θέλετε; Νάτος, στο πιάτο!

Η επόμενη κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει για να φέρει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην οικονομία;

Θάνος Τζήμερος: Κατ’ αρχάς να κάνει το κράτος κυβερνήσιμο με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Σήμερα, και ο Θεός να γίνει πρωθυπουργός μπορεί να τον ακυρώσει η ΑΔΕΔΥ για πλάκα, με μια γενική απεργία.
Άρα, πρώτα καταργείς ή έστω περιορίζεις το δικαίωμα των ΔΥ να απεργούν και μετά ξεκινάς μεταρρυθμίσεις. Αλλιώς, οι πάσης φύσεως Φωτόπουλοι θα κατεβάζουν συνέχεια τους διακόπτες και η χώρα θα βυθίζεται σε μπλακ-άουτ. και Από κει κι ύστερα είναι πολλά που πρέπει να γίνουν.
Απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, πληροφορική παντού στο δημόσιο, μείωση της φορολογίας με flat tax το πολύ στο 12%, κατάργηση κάθε φόρου που επιβάλλεται σε μη εισόδημα (ΕΝΦΙΑ, τεκμαρτά κ.λπ.) σταθερό φορολογικό και νομικό πλαίσιο, επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης, αλλαγή του συστήματος των αδειοδοτήσεων, επιβολή τάξης και ασφάλειας.
Δεν χρειάζονται ειδικά κίνητρα. Αρκεί οι κανόνες του παιχνιδιού να είναι σαφείς, ξεκάθαροι και να σου δίνουν τη δυνατότητα να κερδίζεις από τη δουλειά σου.

Η «Δημιουργία  Ξανά» στο ενδεχόμενο να κρατούσε τα κλειδιά στήριξης της επόμενης κυβέρνησης, ποιους βασικούς όρους θα έβαζε για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση;

Θάνος Τζήμερος: Κανέναν όρο δεν θα βάζαμε. Θα δίναμε ψήφο ανοχής (που κακώς ονομάζεται εμπιστοσύνης) εν λευκώ. Πρώτον διότι δεν είναι δημοκρατικό το 3% να επιβάλει την ατζέντα του στο 33%.
Επίσης, επειδή αν δεν μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων η Δημόσια Διοίκηση εμείς δεν μπορούμε να δουλέψουμε, οπότε τι συμμετοχή να έχουμε στην κυβέρνηση;
Εμείς ξέρουμε να μανατζάρουμε όπως στον ιδιωτικό τομέα: με business plan, job description, στόχους και κίνητρα, συνεχή αξιολόγηση δομών και ανθρώπων, βάσει της οποίας οι καλοί προωθούνται και παίρνουν μπόνους και οι ανεπαρκείς απολύονται.
Πώς θα το εφαρμόσεις αυτό στο Δημόσιο που είσαι αναγκασμένος να υφίστασαι ανθρώπους ακατάλληλους ή/και αδιάφορους χωρίς να μπορείς ούτε γραφείο να τους αλλάξεις; Πώς να συνεργαστείς με ανθρώπους που το μόνο που σκέφτονται είναι το πολιτικό κόστος όταν εσύ νοιάζεσαι μόνο για το αποτέλεσμα;
Όμως η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση. Κι αν ο “σοφός” λαός αναδείξει πρώτο κόμμα τη ΝΔ εμείς, ξαναλέω, θα τους δώσουμε ψήφο για να κυβερνήσουν ώστε να δούμε αν ισχύει το σενάριο που ακούω από πολλούς φίλους της ΝΔ: “Ο Κυριάκος τα λέει στρογγυλεμένα για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα. Μόλις όμως πάρει την εξουσία θα δείτε μεταρρυθμίσεις που θα τρίβετε τα μάτια σας!”
 Ε, περιμένουμε κι εμείς να τρίψουμε τα μάτια μας. Όμως θα διατηρήσουμε την αυτονομία μας και θα συνεχίσουμε να λέμε αυτά που χρειάζεται η χώρα, από την κεντρική πλέον πολιτική σκηνή, ελπίζοντας ότι οι σοβιετόφιλοι Έλληνες θα καταλάβουν κάποια στιγμή πώς λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος κι ότι στις καφετέριες δεν παράγεται πλούτος.

Αν όντως άλλαζε το μοντέλο Δημόσιας Διοίκησης και μπορούσατε να συμμετέχετε σε μια πραγματικά φιλελεύθερη κυβέρνηση, πείτε μου 3 υπουργεία των οποίων οι τομείς πιστεύετε ότι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη μεταρρυθμίσεων;

Θάνος Τζήμερος: Το υπουργείο Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Παιδείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης