Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Ξεκαθάρισε τη θέση του το Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τζανακόπουλος: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Ξεκαθάρισε τη θέση του το Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή αφού το Ποτάμι ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τη συμφωνία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
«Από την πρώτη στιγμή το Ποτάμι είχε τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ της Συμφωνίας.
Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης είχε δηλώσει τότε ότι δεν πρόκειται να γίνει «κατσαρίδα της πολιτικής» -χρησιμοποιώ τα λόγια του.
Νομίζω ότι η παραφιλολογία αμφιταλάντευσης των τελευταίων ημερών διασκεδάστηκε χθες, ιδιαίτερα με τις δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη ο οποίος είπε ότι θεωρεί τη Συμφωνία θετική αλλά και με τις σχετικές δηλώσεις των κκ. Μαυρωτά, Δανέλλη, Κύρκου.
Επομένως νομίζω ότι υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην πιθανότατη περίπτωση που ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης στη γείτονα και η Συμφωνία θα έρθει για κύρωση στην ελληνική βουλή.
Θεωρώ ότι ο κ. Ζάεφ δίνει μια δύσκολη μάχη σε ένα επιβαρυμένο από καχυποψίες, εθνικισμούς και αντιδραστικά αντανακλαστικά κλίμα και για αυτό με έναν άστοχο τρόπο προσπάθησε να διασκεδάσει αυτές τις εντυπώσεις.
Αν κανείς δει το περιεχόμενο της αναθεώρησης στη γειτονική χώρα θα δει ότι νομικά και πολιτικά δεν αφήνεται κανένα περιθώριο για αλυτρωτισμούς.
Όλα αυτά γίνονται πάρα πολύ καθαρά στη Συμφωνία των Πρεσπών και για αυτό δεν θα πρέπει να αφήσουμε τις καχυποψίες και τις εθνικιστικού χαρακτήρα αντιδράσεις να μας οδηγήσουν στο να χάσουμε μια ιστορική και διπλωματική ευκαιρία για την επίλυση ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί τα Βαλκάνια στο σύνολό τους για περίπου 30 χρόνια» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στα εκλογικά σενάρια.
«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον.
Έχω ξαναπεί πως δεν θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται ως εργαλεία ανάλυσης αλλά ως επικοινωνιακά εργαλεία και άρα δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα να τις σχολιάζουμε.
Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και αυτές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει σε μια προσπάθεια νομίζω που κάνουν οι δημοσκόποι ώστε να μην εξευτελίσουν το επάγγελμά τους ενόψει του εκλογικού έτους 2019» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «την απάντηση θα δώσουν η πολιτική και η οικονομία».
«Έχουμε την έξοδο από τα μνημόνια, έναν δημοσιονομικά επεκτατικό προϋπολογισμό για πρώτη φορά μετά από 10-11 χρόνια, έχουμε μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σχεδιάζουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, το κοινωνικό μέρισμα του 2018, την αποτροπή της εφαρμογής του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.
Πρόκειται για ένα πολιτικό κλίμα που διαμορφώνει σαφείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ με τον πρώτο να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας σε αντίθεση με την τελευταία που πάντοτε λειτουργεί ως συνήγορος των ελίτ στη χώρα.
Η ολοκλήρωση της 4ετίας θα αποτελέσει ένα σήμα ότι ο κύκλος της πολιτικής και οικονομικής κρίσης έχει ολοκληρωθεί και έχουμε περάσει σε μια φάση κανονικότητας που θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη τόσο στην οικονομία όσο και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Επιπλέον, όσο περνάει ο καιρός και η οικονομία μπορεί να λειτουργεί απελευθερωμένη από τα δεσμά της δημοσιονομικής προσαρμογής, τόσο καλύτερη θα γίνεται η καθημερινότητα για τους πολίτες» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την υπόθεση του Μ. Πετσίτη.
«Μετά την αποτυχία των fake ΝΕΩΝ και της ΝΔ να συγκροτήσουν ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα με βάση το υποτιθέμενο 4ο μνημόνιο ψάχνουν να βρουν πολιτικά πατήματα σε ιστορίες που πραγματικά δεν μπορούν να αγγίξουν την ελληνική κυβέρνηση.
Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθούν να επιτύχουν με αυτές τις κούφιες καταγγελίες που κάνουν ούτε ποιο είναι το σκάνδαλο που παρουσιάζει η εφημερίδα του κ. Μαρινάκη από το οποίο φαίνεται ότι πρόκειται να πιαστεί και η ΝΔ όπως στο παρελθόν έχει πιαστεί από διάφορα fake news που προωθούνται από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης