Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Αύξηση 160% στα φορολογικά έσοδα από τις μισθώσεις ακινήτων της Airbnb, το 10μηνο 2018

tags :
ΑΑΔΕ: Αύξηση 160% στα φορολογικά έσοδα από τις μισθώσεις ακινήτων της Airbnb, το 10μηνο  2018
Εκτινάχθηκαν τα φορολογικά έσοδα από μισθώσεις Airbnb
Αύξηση της τάξεως του 160% σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων (Airbnb) έως τον Νοέμβριο φέτος και διαμορφώθηκαν στα 176 εκατ. ευρώ από 68 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017, δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο συνέδριο του Capital Link στη Νέα Υόρκη.
Μέχρι τώρα, πρόσθεσε, σχεδόν 49.000 ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια έχουν καταγραφεί στο μητρώο της ΑΑΔΕ.
Ο κ. Πιτσιλής είπε ότι η ΑΑΔΕ θα υπερβεί εκτός απροόπτου και φέτος, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, τους στόχους της για έσοδα και θα επιτύχει νέο ρεκόρ στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
«Γνωρίζω, όμως, πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι αρκετό για τους δυνητικούς επενδυτές.
Καθώς, προερχόμενος και εγώ από τον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζω ότι οι επενδυτές έχουν δικαίωμα να περιμένουν από τη φορολογική διοίκηση τη διασφάλιση της αποδοτικότητας, ποιοτικών υπηρεσιών και δικαιοσύνης», πρόσθεσε.
Πέρυσι, είπε, από το βήμα του ίδιου συνεδρίου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για μία μοντέρνα φορολογική διοίκηση.
«Ένα χρόνο μετά, πολλά πράγματα προωθούνται», πρόσθεσε.
Ο Διοικητής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ταχεία υποβολή φορολογικών δηλώσεων με ηλεκτρονικό τρόπο και στη μείωση των εκκρεμών επιστροφών φόρων κάτω από 1 δισ. ευρώ.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανακοίνωση ενός νέου συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων της ΑΑΔΕ, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και προσδοκίες της, με στόχο την ανταμοιβή των καλύτερων και τη βοήθεια των ασθενέστερων να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους.
«Τα τρία επόμενα βήματα είναι: η εισαγωγή ξεκάθαρων κανόνων κινητικότητα και προοπτικών καριέρας, η καθιέρωση ενός νέου συστήματος βαθμολόγησης που θα λαμβάνει υπόψη τα καθήκοντα των εργαζομένων και όχι μόνο τα έτη υπηρεσίας τους και τον βαθμό εκπαίδευσής τους, που δυστυχώς ισχύει σήμερα, και ένα μισθολόγιο που θα συνδέεται με το σύστημα βαθμολόγησης», είπε ο κ. Πιτσιλής, προσθέτοντας:
«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τα τρία αυτά βήματα και να τα συζητήσομε με την πολιτική ηγεσία, ώστε να έχουμε κοινή κατανόηση της αναγκαιότητας και των διάφορων πτυχών της μεταρρύθμισης».
Εν τω μεταξύ, συνέχισε, «είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που αμείβουμε για δεύτερο συνεχόμενο έτος τις υπηρεσίες μας στη βάση των επιδόσεων τους.
Το ποσό που πληρώθηκε σε κάθε εργαζόμενο δεν συνιστά μεγάλη αλλαγή, είναι απλά μία έκφραση της αναγνώρισης της προσπάθειας του καθενός στην επίτευξη των στόχων μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης