Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Για οικονομική καταστροφή προειδοποιεί η Γαλλία - Θα πείσει τα «κίτρινα γιλέκα» ο Macron;

CNBC: Για οικονομική καταστροφή προειδοποιεί η Γαλλία - Θα πείσει τα «κίτρινα γιλέκα» ο Macron;
Την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση προειδοποιεί για οικονομική καταστροφή, το CNBC διερωτάται αν ο πρόεδρος Macron θα καταφέρει να πείσει τα «κίτρινα γιλέκα» να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις
Διάγγελμα στον γαλλικό λαό θα απευθύνει σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, με στόχο να κατευνάσει την οργή των διαδηλωτών, μετά τη νέα αναταραχή που επικράτησε το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία.
Την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση προειδοποιεί για οικονομική καταστροφή, το CNBC διερωτάται αν ο πρόεδρος Macron θα καταφέρει να πείσει τα «κίτρινα γιλέκα» να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.
Οι αναλυτές αναμένουν την ανακοίνωση οικονομικών μέτρων, προκειμένου να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχουν προκαλέσει στην κοινωνία οι μεταρρυθμίσεις του Γάλλου προέδρου.
Ωστόσο πέραν αυτού δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το περιεχόμενο του διαγγέλματος Macron και αν θα σταθεί ικανό να αντιστρέψει την κατάσταση.
Η γαλλική κυβέρνηση αρχικά ανακοίνωσε την αναστολή της αύξησης στη φορολογία των καυσίμων για έξι μήνες, ωστόσο στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποσύρει το μέτρο από τον προϋπολογισμό του 2019.
Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κατευνάσει την οργή των διαδηλωτών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στη διαδήλωση του Σαββάτου - την τέταρτη στη σειρά - συμμετείχαν περίπου 125 χιλ. διαδηλωτές, σε όλη τη Γαλλία.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, ο Macron πρέπει να αλλάξει πολιτική τακτική, προκειμένου να κατευνάσει την οργή των Γάλλων.
«Το ερώτημα είναι κατά πόσο ο Macron είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει», σχολιάζει ο Constantine Fraser, πολιτικός αναλυτής της TS Lombard.
«Δεν θα εκπλαγώ εάν τα επόμενα χρόνια δούμε τον Γάλλο πρόεδρο να ασχολείται περισσότερο με το επίπεδο ζωής των Γάλλων και τα εισοδήματά τους», δήλωσε ο αναλυτής στο CNBC.
Η γαλλική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο οικονομικής επιβράδυνσης λόγω των βίαιων διαδηλώσεων, με τον υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire να κάνει λόγο για οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων και της γαλλικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον Le Maire, οι διαδηλώσεις θα κοστίσουν στη Γαλλία το 0,1% της τριμηνιαίας οικονομικής της ανάπτυξης.
H Γαλλία αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,4% στο γ΄τρίμηνο, έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης