Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα σημάδια ύφεσης – Θετική εξέλιξη οι εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ και Κίνας

Lagarde: Δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα σημάδια ύφεσης – Θετική εξέλιξη οι εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ και Κίνας
«Περισσότερο εμπόριο, σημαίνει μεγαλύτερη ανάπτυξη, περισσότερες επενδύσεις», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ
Ως μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαιρέτισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, εκφράζοντας την ευχή να αποφέρουν καρπούς.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, η Lagarde τόνισε, πως οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι θετική εξέλιξη και για τις δύο χώρες αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.
«Περισσότερο εμπόριο, σημαίνει μεγαλύτερη ανάπτυξη, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.  
«ΗΠΑ και η Κίνα, πρέπει να αποφασίσουν να καταλήξουν σε μία συμφωνία και είναι ζωτικής σημασίας επειδή το εμπόριο είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη.
Το εμπόριο, εάν είναι κατεστραμμένο, εάν απειλείται, θα επηρεάσει την ανάπτυξη.
Λιγότερη ανάπτυξη, λιγότερες θέσεις εργασίας, λιγότερες επενδύσεις», είπε η Lagarde, τονίζοντας πως μία πολιτική δασμών θα επηρεάσει καταλυτικά την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ προέβλεψε για το επόμενο έτος, παγκόσμια ανάπτυξη 3,7%, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν στον ορίζοντα βραχυπρόθεσμα σημάδια ύφεσης.
Ωστόσο, πρόσθεσε, πως εάν υπάρξουν περισσότερες εντάσεις παγκοσμίως και απειληθεί το ελεύθερο εμπόριο, μία τέτοια εξέλιξη θα έχει αντίκτυπο. 
Σε ερώτηση για άλλες πηγές κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία η Lagarde ξεχώρισε τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και εν γένει την τρομοκρατία,
Κληθείσα να απαντήσει σε ερώτηση για τις διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία, η Lagarde αναγνώρισε, πως θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις και εξέφρασε την ελπίδα να αποκατασταθεί ο διάλογος, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.
Επίσης υποστήριξε, πως μέσα στους διαδηλωτές έχουν διεισδύσει στοιχεία που επενδύουν απλώς στη βία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης