Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Το 2019 αρχικά πτώση, ακολουθεί προσωρινή άνοδος και μετά το «μεγάλο χαμηλό»

BofA: Το 2019 αρχικά πτώση, ακολουθεί προσωρινή άνοδος και μετά το «μεγάλο χαμηλό»
Μαζί με την Bank of America ανάλογες εκτιμήσεις διατυπώνουν η Morgan Stanley και η Societe Generale κόντρα στην JPMorgan που εκτιμάει ότι ο S & P 500 θα κλείσει το 2019 στα 3.100 μονάδες.
Η Bank of America Merrill Lynch συνεχίζει να παραμένει επιφυλακτική για τις αγορές, την Wall Street και τις διεθνείς μετοχές.
Και για το 2019 παραμένει επιφυλακτική ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στις εκτίμηση της για το 2018 που είχε διατυπώσει Ιανουάριο 2018 επιβεβαιώθηκε.
Τον Ιανουάριο 2018, καθώς η αγορά απολάμβανε μια άνευ προηγουμένου ισχυρή άνοδο, η Bank of America δημοσίευσε μια προειδοποιητική έκθεση με τίτλο " S & P 2686 Is Next ".
Φθάνοντας στο σήμερα ο S&P 500 διαπραγματεύεται στις 2.633 μονάδες.
Σε νέα έκθεση της η Bank of America Merill Lynch με τίτλο «The Big Low» εκτιμάει ότι το 2019 θα χωριστεί σε δύο χρονικές ζώνες.
Το πρώτο μισό του 2019 όπου θα είναι φτωχό χρηματιστηριακά και εν συνεχεία θα ακολουθήσει άνοδος υπό την μορφή V όπου στο δεύτερο 6μηνο του 2019 θα σημειωθεί ισχυρή άνοδος σε μετοχές και ομόλογα.
Κατά την Bank of America οι επενδυτές πρέπει να μειώσουν θέσεις στις μετοχές, στα ομόλογα, στα εμπορεύματα, να αυξήσουν θέσεις στα μετρητά και να μειώσουν θέσεις στο δολάριο.
Προς τα τέλη της Άνοιξης 2019 οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να αυξάνουν το αναλαμβανόμενο κίνδυνο με 50% μετοχές, ομόλογα 25% και μετρητά 25%.
Κατά την BofA η εποχή των υπερβολικών αποδόσεων σε ομόλογα και μετοχές έχει λήξει και μετά από μια τελευταία αναλαμπή προς τα τέλη του 2019 θα ξεκινήσει μια μακρά περίοδος πτωτικής πορείας.
Μαζί με την Bank of America ανάλογες εκτιμήσεις διατυπώνουν η Morgan Stanley και η Societe Generale κόντρα στην JPMorgan που εκτιμάει ότι ο S & P 500 θα κλείσει το 2019 στα 3.100 μονάδες.



Τι είναι αυτό το big low της BofA

-O δείκτης Bull & Bear BofAML πέφτει κάτω από 2
-Οι πιθανότητες ύφεσης από 15% εκτινάσσονται στο 35% μέσω δεδομένων "ύφεσης", π.χ. παγκόσμιος PMI <50, η αύξηση των κινεζικών εξαγωγών, οι αιτήσεις ανεργίας των ΗΠΑ + 50K
-Η παγκόσμια πρόβλεψη EPS 2019 μειώνεται από +8% στο μηδέν

-Εμφανίζεται το BofAML Global Wave
 -Οι long επενδυτές αναγκάζονται να πουλήσουν με μαζικό τρόπο μετοχές νέας τεχνολογίας στις ΗΠΑ.
-Οι επενδυτές που βλέπουν πτώση αναγκάστηκαν να αγοράσουν λόγω της πολιτικής πανικού στο εμπόριο.
-Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου οδηγεί σε υψηλότερο PMI της Κίνας, της Ιαπωνίας και της ΕΕ
-Η ροή μετρητών μετατρέπεται σε δανεισμό: Η Τουρκία αποδίδει σήμερα 17,7%, τα εταιρικά ομόλογα ΗΠΑ βαθμίδας CCC 12,3%, το Μεξικό 9,1%, τα ομόλογα διεθνώς υψηλής απόδοσης 7%.
-Οι μερισματικές πολιτικές σήμερα αποδίδουν ως εξής: η Αυστραλία αποδίδει σήμερα 5,4%, οι μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου 5,1%, η ευρωζώνη 4,3%, η παγκόσμια ενέργεια 4,3% ... αλλά στο α΄ τρίμηνο του 2019 ξεκινάει η πτώση.
- Η άνοδος του λαϊκισμού (π.χ. Corbyn στο Ηνωμένο Βασίλειο) προκαλεί "επαγρύπνηση" στα ομόλογα για την αύξηση του κόστους κεφαλαίου.

-Το πιστωτικό γεγονός προκαλεί μείωση κεφαλαίων από τις ΗΠΑ, δηλαδή ισχυρή υποτίμηση των αμερικανικών δολαρίων
-Οι αγορές ετοιμάζονται για ένα "συμβάν" στο χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως το LTCM, το WorldCom, η Lehman κ.α.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης