Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Γιατί η εκλογή της Kramp – Karrenbauer στο CDU, εγγυάται την πολιτική σταθερότητα στη Γερμανία

CNBC: Γιατί η εκλογή της  Kramp – Karrenbauer στο CDU, εγγυάται την πολιτική σταθερότητα στη Γερμανία
H Annegret Kramp-Karrenbauer θα προστατεύσει την «κληρονομιά» Merkel
Ως επιλογή πολιτικής σταθερότητας για τη Γερμανία χαρακτηρίζει το CNBC την εκλογή της Annegret Kramp-Karrenbauer στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), στη θέση της καγκελαρίου Angela Merkel.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ενημερωτικό μέσο, η Annegret Kramp-Karrenbauer θα προστατεύσει την «κληρονομιά» Merkel, εν αντιθέσει με τον Friedrich Merz, ο οποίος συγκέντρωσε το 48% των ψήφων και ως «άνεμος» θα ζητούσε σαρωτικές αλλαγές που θα ενίσχυαν το συντηρητικό προφίλ του κόμματος.
Η εκλογή της Annegret Kramp-Karrenbauer εξασφαλίζει σταθερότητα στη Merkel, που έχει μπροστά της ακόμη τρία χρόνια στην καγκελαρία και με την επιλογή αυτή του CDU δεν θα έχει έντονη εσωκομματική αντιπολίτευση.  
Η άνοδος της Kramp-Karrenbauer στην κορυφή του μεγαλύτερου κόμματος της Γερμανίας θα βοηθήσει στο έργο της Merkel στην καγκελαρία.
Δεδομένου ότι εισήλθε στην κεντρική πολιτική σκηνή τον Φεβρουάριο του 2018, όταν έγινε η γενική γραμματέας του CDU, ίσως χρειαστεί τα επόμενα χρόνια έως ότου επέλθουν νέες εκλογές, να αναδείξει το προφίλ της. Αν και απορρίπτει τον χαρακτηρισμό «mini – Merkel», έχει πολύ παρόμοια νηφάλια εμφάνιση και μη συναισθηματική προσέγγιση όταν μιλάει δημόσια.
Η εκλογή της πιθανότατα δεν θα προκαλέσει νέες εκλογές το 2019, καθώς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD),που συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού με το CDU και το αδελφό βαυαρικό κόμμα του, τη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), δεν θα έχει πρόβλημα να συνεργαστεί μαζί της.
Το δόγμα «νόμος και τάξη» του Ο Friedrich Merz και η εν γένει δεξιότερη στροφή του CDU με μία νίκη του, θα ήταν «ένα πικρό χάπι» για το SPD, που ήθελε να αποφύγει και τελικά τα κατάφερε, επισημαίνει το CNBC.
Ωστόσο δεδομένων και των χαμηλών δημοσκοπικών επιδόσεων του SPD, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες μάλλον θα προτιμούσαν να αποφύγουν μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ποιο είναι λοιπόν το μεγαλύτερο διακύβευμα για το CDU με την αλλαγή ηγεσίας;
Ο μεγάλος πολιτικός σεισμός εμποδίστηκε από την Kramp-Karrenbauer ως νέο αρχηγό κόμματος και πλέον το διακύβευμα ονομάζεται «συνέχεια» και όχι «ένα νέο ξεκίνημα».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης