Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Τύπος: Η εκλεκτή της Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, στην προεδρία του CDU

Διεθνής Τύπος: Η εκλεκτή της Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, στην προεδρία του CDU
Το γεγονός ότι η νέα επικεφαλής του CDU στηρίχθηκε απόλυτα από την Angela Merkel, τονίζει ο διεθνής Τύπος
Ως «εκλεκτή» και απόλυτα ταυτισμένη με την νυν καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, παρουσιάζει ο διεθνής Τύπος τη νέα επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.
Η Kramp - Karrenbauer εξελέγη σήμερα (7/12) ως πρόεδρος του CDU, κερδίζοντας τον «εκλεκτό» του Wolfgang Schaeuble, Friedrich Merz.

Reuters: Η «μικρή» Merkel στην ηγεσία του CDU

Οι χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας εξέλεξαν την Annegret Kramp-Karrenbauer ως αντικαταστάτρια της Angela Merkel ως ηγέτη του CDU αναφέρει το Reuters.
H Kramp-Karrenbauer, 56 ετών, είναι η προστατευόμενη της Merkel και ήταν η υποψήφιος που ευνοήθηκε από την κομματική ελίτ.
Κέρδισε την ηγεσία με 517 ψήφους από 999 ψήφους από τους εκπροσώπους.
Ο αντίπαλός της, ο Friedrich Merz, κέρδισε 482 ψήφους.
Πρώην πρωθυπουργός στο Σάαρλαντ, όπου ηγήθηκε ενός τριμερούς συνασπισμού, η Kramp-Karrenbauer έχει τη φήμη ότι ενώνει την υποστήριξη στη συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το ταλέντο της για συμμαχίες με άλλα κόμματα.
Μερικές φορές αποκαλείται «μίνι Merkel», η Kramp-Karrenbauer θαυμάζεται από τα ανώτερα κλιμάκια του CDU για την έκκλησή της σε όλη την εκδήλωση.
Η Merkel  δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα αποχωρήσει ως αρχηγός κόμματος, αλλά θα παραμείνει καγκελάριος, μια προσπάθεια να διαχειριστεί την έξοδο της χώρας μετά από μια σειρά αποτυχιών από την απόφαση διαίρεσής της το 2015 για να διατηρήσει τα γερμανικά σύνορα ανοιχτά στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Υπήρξε απογοήτευση ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της αποχώρησης.
Η Kramp-Karrenbauer διαφοροποιήθηκε από τη Merkel για την κοινωνική και την εξωτερική πολιτική, ψηφίζοντας υπέρ των ποσοστώσεων για τις γυναίκες στα εταιρικά συμβούλια και υιοθέτησε μια αυστηρότερη γραμμή στη Ρωσία.
Είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ρωσικών πλοίων κατά την κρίση στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, πήρε μια πιο επιφυλακτική στάση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης από ό, τι ο Merz, ο οποίος δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να «συμβάλει περισσότερο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επωφελείται από ένα κοινό ευρώ νόμισμα που είναι «πολύ αδύναμο για την οικονομία μας».
Τον περασμένο μήνα, η Kramp-Karrenbauer δήλωσε σε μια επιχειρηματική διάσκεψη: «Με κάθε επιθυμία να προωθηθεί η Ευρώπη με γερμανο-γαλλικό πυρήνα, οι προτάσεις πρέπει πάντα να ταιριάζουν με τα γερμανικά συμφέροντα».

 
El Pais: Annegret Kramp - Karrenbauer, η απόλυτη σύμμαχος της Angela Merkel




Bloomberg: Η υποψήφια που στήριξε η Merkel εξελέγη επικεφαλής του CDU



La Repubblica: Η Annegret Kramp-Karrenbauer νέα επικεφαλής του CDU


Deutsche Welle: Η Αnnegret Kramp-Karrenbauer διάδοχος της Merkel στο CDU



BBC: Η επιλογή της Merkel νέα πρόεδρος του CDU



Guardian: Η Annegret Kramp-Krannbauer διάδοχος της Angela Merkel στο CDU




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης