Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο δικηγόρος του Julian Assange απορρίπτει τη συμφωνία Ισημερινού - Βρετανίας

Ο δικηγόρος του Julian Assange απορρίπτει τη συμφωνία Ισημερινού - Βρετανίας
Απορρίπτει δικηγόρος του Assange τη συμφωνία Ισημερινού - Βρετανίας
Ένας από τους δικηγόρους του Julian Assange χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» τη συμφωνία που ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο πρόεδρος του Ισημερινού, ο Lenin Moreno, χάρη στην οποία μπορεί κατ' αυτόν να τερματιστεί η παραμονή του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks στην πρεσβεία της λατινοαμερικάνικης χώρας στο Λονδίνο.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού δήλωσε εχθές (7/12) ότι έκλεισε συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση με βάση την οποία ο Αυστραλός δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου ενδέχεται να κινδυνεύσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή.
«Ο ισχυρισμός ότι αφού η θανατική ποινή έφυγε από το τραπέζι ο κ. Assange δεν χρειάζεται πλέον να φοβάται πως θα υποστεί διωγμό είναι προφανώς εσφαλμένος.
Καθώς φαίνεται ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του κ. Assange στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ισημερινός οφείλει να συνεχίσει να του παρέχει άσυλο», δήλωσε ο δικηγόρο Barry Pollack στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.
Ο Lenin Moreno δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «έχει ανοίξει ο δρόμος προκειμένου ο ιδρυτής των WikiLeaks να φύγει από την πρεσβεία» του Ισημερινού στο Λονδίνο, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
«Θα χρειαστεί να εκτίσει μια μικρή ποινή» διότι παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του από τις βρετανικές αρχές, είπε.
«Δεν θα είναι τόσο μεγάλη» η διάρκεια της κράτησής του, πρόσθεσε.
Η συντακτική ομάδα του ιστότοπου WikiLeaks στο μεταξύ καταφέρθηκε μέσω Twitter εναντίον του κ. Moreno, κάνοντας λόγο για μια «αξιολύπητη» προσπάθεια από μέρους του να εκτρέψει την προσοχή από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του Ισημερινού αποπειράθηκε να «πουλήσει τον Julian Assange στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα ελάφρυνση χρέους».

Διαβάστε: Ο πρόεδρος του Ισημερινού δείχνει την πόρτα της εξόδου στον ιδρυτή των Wikileaks

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης