Τελευταία Νέα
Διεθνή

H «εκλεκτή» της Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer νέα πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) με 51,8%

tags :
H «εκλεκτή» της Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer νέα πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) με 51,8%
Η Μerkel, η οποία έμεινε στο τιμόνι του CDU 18 χρόνια, έστειλε μήνυμα ενότητας στο κόμμα, εν όψει της νέας εποχής
(upd) Μία ακόμη νίκη ενάντια στον W. Schaeuble πέτυχε η Angela Merkel, καθώς νέα πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) εκλέχθηκε η Annegret Kramp-Karrenbauer, την οποία είχε στηρίξει η καγκελάριος.
Η Annegret Kramp-Karrenbauer βρέθηκε στον β' γύρο των εκλογών στο συνέδριο του CDU, μαζί με τον «προστατευόμενο» του Schaeuble, Friendrich Merz, τον οποίο και κέρδισε.
Η νέα πρόεδρος του CDU θεωρείται υπέρ της πολιτικής που έχει χαράξει η κυρία Merkel, ενώ -τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως- αποτελεί μία θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, με δεδομένό ότι είναι λιγότερο επιθετική σε σύγκριση με τον αντίπαλό της κ. Merz.
H κυρία Kramp-Karrenauer έλαβε στον β' γύρο της εκλογικής διαδικασίας, 517 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 51,8%, ενώ ο αντίπαλός της κ. Merz 482 ψήφους, ήτοι 48,2%.
Σημειώνεται ότι στον α’ γύρο των εκλογών η Annegret Kramp-Karrenbauer έλαβε 450 ψήφους ήτοι ποσοστό 45,05%, ενώ ο αντίπαλός της Friedrich Merz έλαβε 392 ψήφους δηλαδή ποσοστό 39,2%.
Ο τρίτος υποψήφιος Jens Spahn έλαβε 157 ψήφους, ήτοι 15,7%.

Ποια είναι η νέα πρόεδρος του CDU

Η Annegret Kramp-Karrenbauer γεννηθείσα στις 9 Αυγούστου 1962 στη Γερμανία μερικές φορές αναφέρεται από τα αρχικά της AKK, ήταν, μέχρι πρόσφατα, γενική γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.
Ήταν επικεφαλής υπουργός του Saarland από το 2011 έως το 2018 - η πρώτη γυναίκα που θα οδηγήσει την κυβέρνηση του Saarland και την τέταρτη γυναίκα να ηγείται μιας γερμανικής κρατικής κυβέρνησης.
Κόρη εκπαιδευτικού, η Kramp-Karrenbauer προέρχεται από μια καθολική οικογένεια. Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της στη Wikipedia, αρχικά ήθελε να γίνει μαία, αλλά το 1984 άρχισε να σπουδάζει Πολιτική Επιστήμη και Δίκαιο στο πανεπιστήμιο του Τρίερ και το Πανεπιστήμιο Saarland.
Φέρεται να ταυτίζεται απόλυτα με όλες τις πολιτικές που έχει προτείνει η Merkel τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο και κυρίως στο «καυτό θέμα» των ανοικτών συνόρων για την προσφυγική κρίση.

Ο αποχαιρετισμός της Merkel

Fορτισμένη ήταν η ομιλία της καγκελαρίου Angela Merkel στο συνέδριο του CDU, η τελευταία που απηύθυνε ως πρόεδρος του κόμματος, καθώς σήμερα θα εκλεγεί ο διάδοχός της στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.
Η Μerkel, η οποία έμεινε στο τιμόνι του CDU 18 χρόνια, έστειλε μήνυμα ενότητας στο κόμμα, εν όψει της νέας εποχής.
Παράλληλα, υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της στη μεταναστευτική κρίση του 2015, αν και όπως σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το χειροκρότημα δεν ήταν ιδιαίτερα θερμό.
Η Merkel υπογράμμισε τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το CDU αλλά και η Γερμανία, τονίζοντας ότι οι Χριστιανοδημοκράτες πρέπει να παραμείνουν πιστοί στις φιλελεύθερες αξίες και να ατενίσουν το μέλλον με μια σύγχρονη προσέγγιση, αλλά με τις ίδιες αξίες.
«Ήταν μεγάλη μου χαρά, ήταν μεγάλη μου τιμή». Με αυτά τα λόγια και εν μέσω παρατεταμένου χειροκροτήματος, έκλεισε η Merkel την ομιλία της, φανερά συγκινημένη.
με μια σύντομη αναδρομή στους σταθμούς της επιτυχημένης θητείας της, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της «για την κριτική, την στήριξη και την συνεργασία», όλων αυτών των χρόνων.
Σε μια ασυνήθιστη εικόνα, η Καγκελάριος, με δάκρυα στα μάτια, δέχθηκε επί 9:24 λεπτά το χειροκρότημα των συνέδρων, ενώ παρακολούθησε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ετοίμασαν προς τιμήν της τα μέλη του Προεδρείου του κόμματος, με μουσική επένδυση το τραγούδι «Thank you for the days» των Kinks.
«Ευχαριστούμε για την ανθρωπιά, την σοβαρότητα, τον χαρακτήρα, το τσαγανό και το χιούμορ, για το θάρρος.
Χαιρόμαστε για αυτό που έρχεται», αναφερόταν στο βίντεο, ενώ οι σύνεδροι κρατούσαν πλακάτ με την φράση «Ευχαριστούμε αρχηγέ, για τα 18 χρόνια ηγεσίας».
«Αυτό σήμερα δεν είναι αποχωρισμός.
«Δεν γεννήθηκα Καγκελάριος ούτε Πρόεδρος Κόμματος - πραγματικά όχι.
Έκανα το καθήκον μου με αξιοπρέπεια και θέλω να αποχωρήσω με αξιοπρέπεια», τόνισε η Merkel στην ομιλία της και σημείωσε ότι το CDU είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από 18 χρόνια και είναι ένα κόμμα που πρέπει να έχει την αξίωση να μην κοιτάζει στο παρελθόν, αλλά προς το μέλλον, με νέες απόψεις, νέες απαντήσεις, νέες δομές και σταθερές αξίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης