Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Απώλειες άνω του 3% για το αμερικανικό αργό, στο -3,1% το Brent

Στο «κόκκινο» το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Απώλειες άνω του 3% για το αμερικανικό αργό, στο -3,1% το Brent
Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, τόσο το Brent όσο και το Αμερικανικό αργό έχουν απωλέσει το 30% της αξίας τους
Υπό νέες πιέσεις βρέθηκε σήμερα (6/12) το πετρέλαιο, το οποίο διευρύνει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση της διήμερης συνεδρίασης των χωρών που συμμετείχαν στην πρόσφατη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, το προσθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent κατέγραψε πτώση της τάξεως του -3,14% στα 59,63 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε  κατά -3,29% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 51,15 δολ. ανά βαρέλι.

Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έχουν απωλέσει το 30% της αξίας τους, εν μέσω αυξημένης παραγωγής και ανησυχιών για περιορισμό της ζήτησης κατά το επόμενο έτος.
Παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές αναμένουν πως θα υπάρξει μείωση της παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, κατέστησε σαφές ότι μία τέτοια συμφωνία θα επικυρωθεί μόνο εάν όλες οι χώρες ταχθούν υπέρ.

Νωρίτερα, η πλευρά της Ρωσίας ανέφερε ότι θα δυσκολευτεί να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά τους χειμερινούς μήνες, κυρίως εξαιτίας των ψυχρών συνθηκων που επικρατούν στα πετρελαϊκά πεδία της χώρας.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό της χώρας, Alexander Novak, «έχουμε πει προηγουμένως ότι για εμάς είναι πολύ πιο δύσκολο να μειώσουμε την παραγωγή σε σχέση με άλλες χώρες, γεγονός που απορρέει από τις κλιματολογικές μας συνθήκες», με τον ίδιο να προσθέτει ότι «αυτό είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του πετρελαϊκού μας τομέα».
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ, οι χώρες του Οργανισμού αναμένεται να έχουν συνάντηση και με τη Ρωσία, προκειμένου να συζητήσουν τα μελλοντικά επίπεδα παραγωγής.
Ωστόσο, το Ιράν έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να μειώσει την παραγωγή του όσο παραμένουν σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του, χαρακτηρίζοντας ως άδικη μία τέτοια απαίτηση από τις υπόλοιπες χώρες, καθώς η Τεχεράνη δεν έχει αυξήσει την παραγωγή τους το τελευταίο διάστημα.

ΗΠΑ: Κατά 7,3 εκατ. βαρέλια μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου μετά από 10 εβδομάδες ανόδου

Πτώση, μετά από δέκα συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου, κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (6/12/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια ηπιότερη μείωση κατά 942.000 βαρέλια.
Ήταν η πρώτη μείωση από τον Σεπτέμβριο, ενώ οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εξαγωγών στο ρεκόρ των 3,2 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
Από την άλλη, οι εισαγωγές κατήλθαν στο ιστορικό χαμηλό των 4 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις για μια αύξηση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης