Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκ νέου υποχώρηση για το πετρέλαιο λόγω νέα αύξησης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,58% και τα 61,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Εκ νέου υποχώρηση για το πετρέλαιο λόγω νέα αύξησης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,58% και τα 61,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,01 δολ. ανά βαρέλι
Απώλειες κατέγραψε σήμερα Τετάρτη (5/12) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να αναμένουν την αυριανή (6/12) συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,58% ε την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,72 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,43% στα 53,02 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τον Wang Tao, αναλυτή του Reuters, το επίπεδο στήριξης για το αμερικανικό αργό διαμορφώνεται στα 51,75 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινδυνεύει να υποχωρήσει ξανά κάτω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι σύντομα.
Νωρίτερα, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου δήλωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2018, στα 448 εκατ. βαρέλια συνολικά, γεγονός που υποδεικνύει ότι η αγορά των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπη με την αυξανόμενη υπερπροσφορά.

Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγαλύτερο βαθμό την πορεία που θα ακολουθήσει το πετρέλαιο κατά τις επόμενες ώρες.
Χθες (4/12) σε σημείωμά της, η Bank of America Merrill Lynch ανέφερε ότι το 2019 «οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες είναι πιθανό να δουν μία επιβράδυνση της δραστηριότητάς τους», ενώ πρόσθεσε ότι «μία σταθερή ροή μέτρων νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής αναμένεται να ανακόψει την επιβράδυνση».
Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει οι τιμές του Brent και του WTI να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 70 και τα 59 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα το ερχόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης