Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έως τα μέσα του 2020 «βλέπουν» οι ΗΠΑ

Ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έως τα μέσα του 2020 «βλέπουν» οι ΗΠΑ
ΟΙ ΗΠΑ αναμένουν ότι η πΓΔΜ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ έως τα μέσα του 2020, δήλωσε ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, Matthew Palmer
Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η πΓΔΜ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ έως τα μέσα του 2020, μέχρις ότου η συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό θα έχει λογικά εφαρμοστεί πλήρως, δήλωσε σήμερα (4/12/2018) ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, Matthew Palmer.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να μην πιστεύει κανείς ότι η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ σε 18 μήνες από τώρα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Reuters» o Palmer.
«Είναι μια απόλυτα ρεαλιστική ημερομηνία», πρόσθεσε ο ίδιος, χαιρετίζοντας τη συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούνιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την πΓΔΜ ως «την πιο σημαντική θετική εξέλιξη» στις προσπάθειες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Ο ίδιος επισήμανε πως το ΝΑΤΟ έχει ήδη προσκαλέσει την πΓΔΜ να ενταχθεί στη συμμαχία, λέγοντας πως η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει γρήγορα μόλις ολοκληρωθεί πλήρως η συμφωνία για το ονοματολογικό.
Ωστόσο, ο Palmer εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την «κακοήθη επιρροή» της Ρωσίας τόσο στην πΓΔΜ όσο και σε άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων - τη Βοσνία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.
Κατηγόρησε τη ρωσική κυβέρνηση ότι προσπαθεί να υπονομεύσει κυβερνήσεις και θεσμούς, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η πρόοδος της περιοχής προς την ολοκλήρωση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης