Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόσο «κοστίζουν» στη Γαλλία τα Κίτρινα Γιλέκα

Πόσο «κοστίζουν» στη Γαλλία τα Κίτρινα Γιλέκα
Πόσο «κοστίζουν» τα Κίτρινα Γιλέκα
Έμποροι, αλυσίδες ξενοδοχεία αλλά και ακριβά καταστήματα και εστιατόρια έχουν δει σημαντική πτώση στις εισπράξεις τους από την αρχή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, ενώ, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών οι μικρέμποροι είδαν τις εισπράξεις τους να μειώνονται κατά 20 με 40%.
Τα ξενοδοχεία είχαν μείωση στις κρατήσεις της τάξης του 15 με 25% και τα εστιατόρια, ανάλογα με το που βρίσκονται είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται από 20 ως 50%.
«Σας έλεγα την περασμένη εβδομάδα ότι ο αντίκτυπος στην γαλλική οικονομία είναι σοβαρός.
Σήμερα θα σας πω ότι ο αντίκτυπος συνεχίζει να είναι σοβαρός, αφού έχουμε παρατηρήσει μείωση στις εισπράξεις των επιχειρήσεων της τάξης του 25%, αναλόγως σε ποιον τομέα αναφερόμαστε» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.
Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων έχουν προκαλέσει έλλειψη καυσίμων σε πολλά πρατήρια, κυρίως στη Βρετάνη.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας δεν μπορεί προς το παρόν να μιλήσει σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν οι ταραχές στο ΑΕΠ της χώρας.
Η δήμαρχος του Παρισιού υπολογίζει «μεταξύ 3 και 4 εκατ. ευρώ» το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων το Σάββατο (1/12), στο περιθώριο της διαδήλωσης των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, μονάχα για τις καταστροφές στους υπαίθριους αστικούς χώρους, όπως δήλωσε η ίδια στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3.
Αυτή η εκτίμηση, που δεν είναι πλήρης, δεν αφορά τα καταστήματα, ούτε την Αψίδα του Θριάμβου, που στοχοθετήθηκαν από τους διαδηλωτές το Σάββατο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Από το Σάββατο το βράδυ, δημοτικοί υπάλληλοι καθάρισαν «900 κυβικά μέτρα μπάζων» και απομάκρυναν «περισσότερα από 200 απομεινάρια» καμένων αυτοκινήτων, διευκρίνισε η κα Anne Hidalgo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης