Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Πολύ ισχυρή η αμερικανική οικονομία - Θα δούμε τι δεσμεύσεις θα αναλάβει η Κίνα

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Πολύ ισχυρή η αμερικανική οικονομία - Θα δούμε τι δεσμεύσεις θα αναλάβει η Κίνα
Η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross
Η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή, δήλωσε σήμερα (4/12/2018) ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, κατηγορώντας τον Τύπο ότι τροφοδοτεί τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση.
«Πρώτα απ’ όλα, η ίδια η οικονομία είναι πραγματικά ισχυρή», ανέφερε ο Ross σε συνέντευξή του στο «CNBC».
«Βλέπετε τα στοιχεία για την ανεργία, τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, τη βιομηχανική παραγωγή, την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Όλα αυτά βρίσκονται σε πολύ, πολύ υψηλά επίπεδα», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου.
Αναφερθείς στην εμπορική «εκεχειρία» που συμφώνησαν το σαββατοκύριακο ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, ο Ross δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να δει τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει το Πεκίνο.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο Trump έλαβε «πολύ καλές διαβεβαιώσεις» από τον Xi για το εμπόριο.
«Πιστεύω ότι αν ανταποκριθούν στις ενδείξεις που έδωσαν στον Πρόεδρο Trump, όλοι θα είναι πραγματικά χαρούμενοι», πρόσθεσε ο Ross.
Ο Ross δήλωσε, παράλληλα, ότι μεγάλος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και η αύξηση της γερμανικής παραγωγής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία στον κλάδο αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων ανέρχεται περίπου σε 30 δισ. δολ.
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου διέψευσε ακόμη ότι πρόκειται να αποχωρήσει στα τέλη του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης