Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Είμαστε μακριά από τις εθνικές εκλογές – Δεν μπορεί να δημιουργήσει ευρύ πολιτικό ρεύμα η ΝΔ

Τζανακόπουλος: Είμαστε μακριά από τις εθνικές εκλογές – Δεν μπορεί να δημιουργήσει ευρύ πολιτικό ρεύμα η ΝΔ
Οι πολιτικοί συσχετισμοί αναδιατάσσονται, ο Καμμένος δεν θα συμπλεύσει με τον Μητσοτάκη είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι ακόμα είμαστε μακριά από τις εθνικές εκλογές και ότι η ΝΔ δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα ευρύ πολιτικό ρεύμα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο του 2019, είπε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί αναδιατάσσονται.
«Οι δημοσκοπήσεις έχουν γίνει περισσότερο ένα εργαλείο επικοινωνιακής πολιτικής στα χέρια κομματικών και εκδοτικών επιτελείων -και ιδιαίτερα στα χέρια της ΝΔ- και λιγότερο μελέτες που αποτυπώνουν τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς.
Με δεδομένη την έξοδο από τα μνημόνια και την εκκίνηση υλοποίησης του πολιτικού προγράμματός μας, χωρίς πλέον μνημονιακούς περιορισμούς, οι πολιτικοί συσχετισμοί αναδιατάσσονται και οδηγούμαστε στο 2019 με όρους πολιτικής και κοινωνικής ηγεμονίας αυτής της κυβέρνησης.
Είμαι αισιόδοξος ότι όταν τον Οκτώβριο του 2019 οι πολίτες θα κληθούν να συγκρίνουν τις 4ετίες 2010-2014 και 2015-2019 θα δουν μια τεράστια διαφορά -που ήδη φαίνεται.
Οι κοινωνικές συμμαχίες που οικοδομούμε με τα θετικά μας μέτρα αποτελούν ένα σαφές δείγμα γραφής και ιδιαίτερα με τους πολίτες που ανήκουν στον κόσμο της εργασίας» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM 93,4» της Πάτρας ο κ.Τζανακόπουλος.
«Η ΝΔ δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα ευρύ πολιτικό ρεύμα.
Εμφανίζει μια υψηλή συσπείρωση που σχετίζεται όμως κυρίως με το γεγονός ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση από το 2015.
Ο κος Καμμένος έχει σαφέστατα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσει με τον κο Μητσοτάκη σε οποιαδήποτε προσπάθεια της δεξιάς να ανατρέψει την Κυβέρνηση σε συνεργασία με την ακροδεξιά.
Η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία.
Είμαστε λοιπόν ακόμη πολύ μακριά από τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019.
Όταν αυτές έρθουν, θα έχουν τον χαρακτήρα μιας κοινωνικής και πολιτικής μάχη μεταξύ αυτών που εκπροσωπούν τα λαϊκά συμφέροντα και αυτών που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ελίτ» υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε όσο το δυνατόν πιο πλατιές συνεργασίες με τον προοδευτικό και κεντροαριστερό χώρο ανεξαρτήτως των πολιτικών αναφορών των υποψηφίων».
«Αυτό που απασχολεί είναι η δυνατότητά της αυτοδιοίκησης να ασκεί πολιτικές υπέρ των πολλών και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις πλατιών προοδευτικών συνεργασιών που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν και τους όρους για τέτοια νικηφόρα αποτελέσματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου είναι δυνατόν, φροντίζει να δημιουργηθούν αυτές οι πλατιές συνεργασίες με τον χώρο της κεντροαριστεράς, ταυτόχρονα όμως διατηρεί και την πολιτική ταυτότητά του ως βασικού πυλώνα της αριστεράς στη χώρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος έβαλε κατά της ΝΔ.
«Είναι ανάγκη λοιπόν η από τα κάτω συζήτηση της συγκρότησης ενός μεγάλου προοδευτικού πόλου καθότι η ΝΔ ολοένα και μετατοπίζεται προς την ακροδεξιά με έναν κο Μητσοτάκη να λειτουργεί ως ηγετικό συμπλήρωμα των κκ Βορίδη, Γεωργιάδη & Σαμαρά οι οποίοι έχουν και τα κλειδιά αυτή τη στιγμή του κόμματος τόσο στο ιδεολογικό όσο και στο στρατηγικό πεδίο και με τις επιλογές και τον λόγο τους το ηγεμονεύουν και το καθοδηγούν.
Οι κ.κ. Σαμαράς – Βορίδης – Γεωργιάδης έχουν νομιμοποιήσει με τις τοποθετήσεις τους την πολιτική και ιδεολογική δράση της ακροδεξιάς.
Ο τελευταίος προέρχεται από το ΛΑΟΣ, ο προτελευταίος από την ΕΠΕΝ ενώ ο πρώτος, αν δεν είναι ο ίδιος, τουλάχιστον φλερτάρει ανοιχτά με την ακροδεξιά» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης