Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά +0,8% ενισχύθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2018

Ευρωζώνη: Κατά +0,8% ενισχύθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2018
Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/12) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι η μηνιαία άνοδος θα περιοριστεί στο +0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +4,9% έναντι ετήσιας ανόδου +4,6% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +4,5%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,7% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +5,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας ενισχύθηκαν κατά +2,7% σε μηνιαία βάση, με τι τιμές των κεφαλαιουχικών και των ενδιάμεσων αγαθών να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +0,2% και +0,1% αντίστοιχα.
Αντίθετα, οι τιμές στον τομέα των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά -0,1% ενώ ο συνολικός δείκτης τιμών παραγωγού, εξαιρουμένης της ενέργειας, παράεμινε αμετάβλητος.
Μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στο Βέλγιο (+3,6%) και την Ιταλία (+1,8%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Λετονία (-0,6%) και την Εσθονία (-0,8%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης