Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Οι περικοπές των συντάξεων ούτε νόμιμες ήταν ούτε αναγκαίες - Regling: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα

Moscovici: Οι περικοπές των συντάξεων ούτε νόμιμες ήταν ούτε αναγκαίες - Regling: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα
Ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, τόνισε ότι βασικά ζητούμενα παραμένουν η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής και η τήρηση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, ενώ από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, τόνισε την ανάγκη για την τήρηση των συμφωνηθέντων όσον αφορά τα πλεονάσματα.
«Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ» δήλωσε ο Moscovici μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτύχει τον στόχο χωρίς την εφαρμογή του προνομοθετημένου μέτρου περικοπών των συντάξεων.
Μάλιστα, ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι πάντα ήταν της άποψης ότι αυτές οι περικοπές δεν ήταν ούτε νόμιμες ούτε αναγκαίες.
«Είμαι ευτυχής που αποτρέψαμε την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων κατά 14% για 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πρόσθεσε ότι είναι σαφές πλέον ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγράμματος.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα δύο βασικά ζητούμενα για την ευρωζώνη, βάσει των οποίων αξιολογούνται οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας σε συνδυασμό με την τήρηση των συμφωνημένων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης