Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο ξεπεσμός της QCM και του Grego κατέληξαν να κυνηγούν κάνναβη στον Καναδά, στην Τζαμάικα και στην Αργεντινή

Ο ξεπεσμός της QCM και του Grego κατέληξαν να κυνηγούν κάνναβη στον Καναδά, στην Τζαμάικα και στην Αργεντινή
Η QCM ενώ ενημέρωνε ότι οι ανακοινώσεις στις 3 Δεκεμβρίου θα αφορούν εταιρία της Ν. Ευρώπης τελικά κατέληξε να ερευνά επιχείρηση φαρμακευτικής κάνναβης στον Καναδά...την οποία παρακολουθούσε ήδη η Hindenburg Research
Πριν λίγες εβδομάδες η Quintessential Capital Management ή QCM σε επιστολή ενημέρωσης προς τους πελάτες της ανέφερε ότι στις 3 Δεκεμβρίου θα προβεί σε νέα αποκάλυψη για εταιρία που προέρχεται από την ευρωπαϊκή αγορά και ιδιαίτερα από την ελληνική και την ιταλική ή τη νότια ευρωπαϊκή αγορά.
Αυτά έλεγε όχι σε ένα twitter αλλά σε επίσημο κείμενο που είχε στείλει σε επενδυτές η QCM.
Τι ανέφερε χαρακτηριστικά
«Από την έναρξη της σύντομης ακριβιστικής στρατηγικής το 2015, είχαμε απίστευτη επιτυχία και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την υποδοχή των επενδυτών καθώς και τα αποτελέσματα της προσπάθειας συλλογής κεφαλαίων.
Θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 3 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσουμε την επόμενη short θέση μας σε συνέδριο επενδυτών στο New York Athletic Club.
Πολλά ειδησεογραφικά μέσα θα καλύπτουν την αποκάλυψη της θέσης μας και αναμένουμε, ειλικρινά, μια έκρηξη.
Θα είναι από την ευρωπαϊκή αγορά και ιδιαίτερα από την ελληνική και την ιταλική ή τη νότια ευρωπαϊκή αγορά», αναφέρει το fund.
Αντί λοιπόν να είναι εταιρία από την νότια Ευρώπη η QCM και ο επικεφαλής της ισραηλινής καταγωγής Greco…ανακοίνωσαν ότι παραποιεί τα οικονομικά της στοιχεία μια εταιρία παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στον Καναδά την Aphria.
Από την Folli Follie στην κάνναβη....είναι αλήθεια ότι η QCM...πάει από το κακό στο χειρότερο.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η νέα έκθεση συνυπογράφουν το QCM με την Hindenburg Research μια εταιρία στις ΗΠΑ.
Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτά που αναφέρει η QCM για την εταιρία φαρμακευτικής κάνναβης τα ανέλυε η Hindenburg Research στις 22 Μαρτίου 2018.
Οι μόνες διαφορές είναι ότι στην έκθεση της QCM περίπου 126 σελίδων παρουσιάζονται περισσότερες φωτογραφίες από αυτοψίες και εγκαταλελειμμένα κτήρια.
Η QCM αμφισβητεί τα οικονομικά στοιχεία της Aphria και θεωρει ότι έχει ενορχηστρώσει ένα δίκτυο εσωτερικών παραμέτρων για την εκτροπή κεφαλαίων από τους μετόχους στις τσέπες της διοίκησης.
Οι πρόσφατες εξαγορές της Λατινικής Αμερικής ύψους 280 εκατ. Δολαρίων δείχνουν ότι οι εξαγορές είναι άνευ σημασίας.
Παράδειγμα: Το επίσημο εγγεγραμμένο γραφείο της Aphria στην Τζαμάικα 145 εκατ δολαρίων είναι ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που πωλήθηκε από την τράπεζα νωρίτερα αυτό το έτος.
Η απόκτηση στην Αργεντινή κατά 50 εκατομμύρια δολάρια εταιρίας  έφερε πωλήσεις ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017.
Ένας εργαζόμενος στην εταιρεία, ωστόσο, δήλωσε ότι το 2017 έσοδα ήταν μόνο 430 χιλ. δολάρια.
Με βάση την QCM η Aphria έχει «αξιοποιήσει» 700 εκατ. μέσω τέτοιων συναλλαγών ή περίπου το 50% του συνολικού καθαρού ενεργητικού της Aphria.
    
Aphria / Nuuvera

Η μετοχή της Aphria υποχώρησε 30% μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης.
Η Aphria απάντησε βεβαιώνοντας στους επενδυτές ότι τα νεοαποκτηθέντα διεθνή περιουσιακά στοιχεία είχαν μεγάλη αξία. Προσπάθησαν επίσης να μετριάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών προσθέτοντας προσωπικό συμμόρφωσης και ανακοινώνοντας μεταρρυθμίσεις διακυβέρνησης σχετικά με τις επενδυτικές πολιτικές.

Ποια είναι η ανύπαρκτη εταιρία Quintessential Capital Management

Quintessential Capital Management ή QCM ‏την οποία διοικεί ο ισραηλινής καταγωγής Gabriele Grego αποκάλυψε το σκάνδαλο της Folli Follie και εντός και εκτός Ελλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο ως το μεγάλο hedge funds που παρακολουθεί το διεθνές σύστημα.
Όμως η Quintessential Capital Management φαίνεται ότι ενώ ξέρει καλά να ξεσκεπάζει τα προβλήματα των άλλων…ξέρει να σκεπάζει πολύ καλά τα δικά της θέματα καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την ενημέρωση για το τι εταιρία είναι στην πραγματικότητα.
Συνομιλώντας με άλλα αμερικανικά funds μας καθοδήγησαν προς θα βρούμε στοιχεία και σε αυτό που καταλήξαμε είναι ότι η QCM είναι μια τελείως ασήμαντη εταιρία με βάση τα υπό διαχείριση κεφάλαια της εμφανίζεται με 210 εκατ δολάρια και 7 ή 8 εργαζομένους.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση βέβαια ότι η QCΜ αναφέρει ότι είναι μέλος του Forbes παραβλέποντας να αναφέρει ότι το Forbes συγκεντρώνει πλήθος εταιριών με ελάχιστο κριτήριο το 1 εκατ δολάρια.
Η QCM λοιπόν έχει καλλιεργήσει ένα μύθο γύρο από το όνομα της ωστόσο είναι ένα ασήμαντο hedge funds, χωρίς καμία ουσιώδη παρέμβαση στις ΗΠΑ με εξαίρεση μόνο κάποιες αγορές ρηχές και ανώριμες όπως η ελληνική.
Η QCM είναι ένα hedge fund από τα μικρότερα στον κόσμο ενώ είναι εντυπωσιακό σε καμία λίστα αναζήτησης hedge funds ή εταιριών asset management δεν εμφανίζεται.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η QCM εμφανίζει ζημίες αλλά αυτό δεν μπορέσαμε να το διασταυρώσουμε οπότε μπορεί να αποτελεί και αναφορά ανταγωνιστών που μπορεί να έχουν σκοπιμότητες.
Η QCM αυτός ο ογκόλιθος των hedge funds θα προτείναμε να αποκαλύψει τον ισολογισμό της να παρουσιάσει τα υπό διαχείριση κεφάλαια, τις επιδόσεις, τα αποτελέσματα και ταυτόχρονα να μας ενημερώσουν ποιοι είναι μέτοχοι ή απλά είναι ελάχιστοι.
Η QCM αναμένουμε να αποκαλύψει την οικονομική της κατάσταση γιατί πιστεύουμε ότι θα έχει ενδιαφέρον.

Υπάρχει και άλλη διάσταση

Όποιος διαχειρίζεται κεφάλαια στην Αμερική (ή και αμερικανικά κεφάλαια εκτός ΗΠΑ) εμφανίζεται εδώ https://adviserinfo.sec.gov/IAPD/default.aspx
Υποχρεωτικά.  
Και η εταιρεία και τα πρόσωπα.
Όποιο fund θέλει κανείς μπορεί να το βρει το λεγόμενο Form ADV, που λέει τα πάντα για την εταιρεία.
Σε αυτό δεν υπάρχει ούτε η QCM ούτε ο Gabriele Grego
Επίσης, στο LinkedIn εμφανίζεται ένας υπάλληλος και μόνο https://www.linkedin.com/company/quintessential-capital-management/
Να διαχειρίζεται fund κεφάλαια και μην βρίσκεται στο registered στο SEC, αυτό δεν μπορεί να υφίσταται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης