Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Διευρύνεται η συναίνεση για έναν κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Διευρύνεται η συναίνεση για έναν κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης
Νομίζω ότι υπάρχει μια διευρυνόμενη συναίνεση σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Bruno Le Maire
Διευρύνεται η υποστήριξη υπέρ ενός προτεινόμενου κοινού προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη, αν και υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν έχουν διευθετηθεί, δήλωσε σήμερα (3/12/2018) ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Bruno Le Maire, προσερχόμενος στο Eurogroup.
«Νομίζω ότι υπάρχει μια διευρυνόμενη συναίνεση σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Le Maire.
Η Γαλλία και η Γερμανία υπέβαλαν μια κοινή πρόταση τον περασμένο μήνα για έναν κοινό προϋπολογισμό που θα χρηματοδοτήσει την οικονομική σύγκλιση μεταξύ των χωρών της Eυρωζώνης κι ενδεχομένως θα σταθεροποιεί τις οικονομίες τους όταν αντιμετωπίζουν κρίσεις που δεν οφείλονται σε κακές πολιτικές.
Ο Le Maire δήλωσε ότι υπάρχει μια διευρυμένη στήριξη για έναν προϋπολογισμό χρηματοδότησης της σύγκλισης, αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ενστάσεις για τον σταθεροποιητικό ρόλο.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του, Olaf Scholz, προσπαθούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους σε σχέση με τον προτεινόμενο φόρο της ΕΕ για τους κολοσσούς του Διαδικτύου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια συμφωνία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης