Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Τα εμπορικά ζητήματα αποφασίζονται ομόφωνα από την Κομισιόν για όλα τα κράτη - μέλη

Merkel: Τα εμπορικά ζητήματα αποφασίζονται ομόφωνα από την Κομισιόν για όλα τα κράτη - μέλη
Η συνάντηση μεταξύ γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα αφορά το εμπόριο, δήλωσε η Angela Merkel
Η προγραμματισμένη για αύριο (4/12) συνάντηση μεταξύ γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα αφορά το εμπόριο, καθώς υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση τέτοιων ζητημάτων είναι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (3/12/2018) η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
«Δεν θα αφορά καθόλου εμπορικά ζητήματα - αυτά τα εμπορικά ζητήματα αποφασίζονται ομόφωνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα κράτη μέλη», ανέφερε η Merkel, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
«Όμως, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ή γενικότερα οι γερμανικές εταιρείες είναι μεγάλοι εργοδότες στις ΗΠΑ, οπότε υπάρχει σίγουρα λόγος για να συνομιλούν με την αμερικανική κυβέρνηση για θέματα όπως οι επενδύσεις και το τι μέλλον βλέπουν οι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων ως Αμερικανοί εργοδότες», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Υπουργείο Οικονομίας Γερμανίας: Οτιδήποτε δεν προκαλεί κλιμάκωση εντάσεων είναι καλό

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας χαιρέτισε τη συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας για την προσωρινή αποφυγή πρόσθετων δασμών και τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών με στόχο την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μέσα σε διάστημα 90 ημερών.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι οποιαδήποτε ενέργεια που δεν οδηγεί σε κλιμάκωση των εντάσεων είναι καλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης