Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman: Η Ιταλία κοντά στην ύφεση - Οι αγορές θα την αναγκάσουν να υποχωρήσει

Goldman: Η Ιταλία κοντά στην ύφεση - Οι αγορές θα την αναγκάσουν να υποχωρήσει
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία αποτελούν έναν από τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταραχή στις ευρωπαϊκές αγορές το 2019
Η ιταλική οικονομία «φλερτάρει» με την ύφεση, προειδοποιεί η Goldman Sachs, η οποία εκτιμά ότι η πίεση των αγορών θα οδηγήσει την ιταλική κυβέρνηση σε υποχώρηση.
Σε ανάλυσή της για την παγκόσμια οικονομία, η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία αποτελούν έναν από τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταραχή στις ευρωπαϊκές αγορές το 2019.
Σε περίπτωση που δεν επιλυθεί η διαμάχη με την Κομισιόν, η ιταλική οικονομία αναμένεται να φλερτάρει με την ύφεση στις αρχές του 2019.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ με ρυθμό μόλις 0,4% το 2019, έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 1%.
Η ανάλυση αναφέρει ότι η Ιταλία απλώνει ένα μαύρο σύννεφο πάνω από τις προοπτικές των ευρωπαϊκών αγορών.
Και προειδοποιεί ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί προτού καταλήξει σε βελτίωση.
Η Goldman Sachs εμφανίζεται επιφυλακτική σχετικά με την ικανότητα Ρώμης και Βρυξελλών να αλλάξουν πορεία όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2019.
Ως εκ τούτου, η πίεση των αγορών αναμένεται να αποτελέσει τον καταλύτη για επιστροφή της Ιταλίας στη δημοσιονομική πειθαρχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης