Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλείσιμο της χρονιάς αναμένουν οι επενδυτές, μετά την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ – Κίνας

Θετικό κλείσιμο της χρονιάς αναμένουν οι επενδυτές, μετά την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ – Κίνας
Ως ιδιαίτερα θετική αναμένεται να αποτιμήσουν την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ - Κίνας οι αγορές
Ένα από τα πιο σκοτεινά σύννεφα που έριχνε βαριά τη σκιά του πάνω από τη Wall Street διασκορπίστηκε το Σάββατο (1/12), όταν η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να «παγώσουν» τους δασμούς και να επανέλθουν τις συζητήσεις, τουλάχιστον προσωρινά σταματώντας την αύξηση των εντάσεων τους στο εμπόριο.
Οι επενδυτές ανέφεραν ότι η συμφωνία, η οποία έχει διάρκεια 90 ημερών, μεταξύ του Κινέζου προέδρου Xi Jinping και του Αμερικανού ομολόγου του ΗΠΑ Donald Trump στη Σύνοδο Κορυφής των G20 θα ανοίξει το δρόμο για ένα θετικό κλείσιμο της χρονιάς, που κατά τα άλλα χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, σημειώνουν αναλυτές και επενδυτές, τους οποίους επικαλείται το Reuters.
Η εμπορική ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, μαζί με μια αβέβαιη προοπτική για τις αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ, έχουν για αρκετούς μήνες ταλανίσει αρκετές μετοχές.
Η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να μην αυξήσουν τους δασμούς των κινεζικών εμπορευμάτων στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη σημαντικότερη συμφωνία μεταξύ των δύο πρώτων οικονομιών του κόσμου.
«Θέτει ένα αρκετά θετικό τόνο και οι αγορές θα πρέπει να έχουν μία σημαντική άνοδο τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Nathan Thooft του Manulife Asset Management.
Ο Thooft εκτιμά ότι η κυβέρνηση Trump χρησιμοποίησε την απειλή για την αύξηση των δασμών στο 25% την 1η Ιανουαρίου, από 10% τώρα ως διαπραγματευτική τακτική.
«Έτσι, όταν αρχίσετε να βλέπετε ότι υπάρχει η δυνατότητα κάποιου είδους συμφωνία, αυτό πρέπει να θεωρηθεί ιδιαίτερα θετικό», ανέφερε οThooft.
H χρηματιστηριακή αγορά προχώρησε σε διόρθωση μετά από το selloff του Οκτωβρίου και συνέχισε τη μεταβλητή της πορεία το Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τον Thooft, η συμφωνία αγοράς αμερικανικών γεωργικών, βιομηχανικών, ενεργειακών και άλλων προϊόντων από την Κίνα, αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις μετοχές συγκεκριμένων μεγάλων εταιρειών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης