Τελευταία Νέα
Διεθνή

DIHK: «Ανάσα» για τη βιομηχανία και τις εξαγωγές της Γερμανίας, οι συμφωνίες στη Σύνοδο των G20

DIHK: «Ανάσα» για τη βιομηχανία και τις εξαγωγές της Γερμανίας, οι συμφωνίες στη Σύνοδο των G20
Η διάσκεψη κορυφής των G20 προσέφερε στη γερμανική βιομηχανία χώρο για να ανασάνει
Ανάσα προσφέρουν στη Γερμανία, που εξαρτάται από τις εξαγωγές οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι G20 στην Αργεντινή, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Γερμανικών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας (DIHK) Eric Schweitzer, τονίζοντας πάντως πως ο προστατευτισμός εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο.
Η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής να σταματήσουν τους πρόσθετους δασμούς για 90 ημέρες, καθώς προσπαθούν να αποτρέψουν την κλιμάκωση του εμπορικού τους πολέμου.
Οι G20 υποστήριξαν επίσης την αναθεώρηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), σηματοδοτώντας μια νίκη για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, επικριτικό σχολιαστή των αποφάσεων του ΠΟΕ που ρυθμίζει τις διεθνείς εμπορικές διαφορές, σημειώνει το Reuters.
Ο Schweitzer, δήλωσε ότι η συμφωνία των G20 για τη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ ήταν το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της διήμερης συνόδου κορυφής στο Μπουένος Άιρες.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις.
«Η διάσκεψη κορυφής των G20 προσέφερε στη γερμανική βιομηχανία χώρο για να ανασάνει», ανέφερε σε δήλωσή του.
« Ωστόσο ο αυξανόμενος προστατευτισμός παραμένει επικίνδυνος.
Οι διαφορές μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είναι ιδιαίτερα μεγάλες », συνέχισε.
Ταυτόχρονα, είπε, ότι ο διάλογος μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στην Αργεντινή παρείχε μια αίσθηση ελπίδας.
«Είναι πάντα καλύτερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλον παρά να απειλούμε ο ένας τον άλλο με νέους δασμους και εμπορικούς φραγμούς», πρόσθεσε.
Τα κορυφαία στελέχη από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, BMW και Daimler πρόκειται να επισκεφθούν το Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την εμπορική πολιτική την επόμενη εβδομάδα.
Ελπίζουν να αποφύγουν τους δασμούς, αλλά θα καταστήσουν σαφές ότι δεν μπορούν να διαπραγματευθούν εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Trump, επικαλούμενος την αθέμιτη εμπορική ανισορροπία στον τομέα, απείλησε να επιβάλει δασμούς στα οχήματα που έχουν συναρμολογηθεί στην ΕΕ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης