Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Shell πούλησε περιουσιακά στοιχεία που κατέχει στην Ιρλανδία, έναντι 1,3 δισ. δολαρίων

H Shell πούλησε περιουσιακά στοιχεία που κατέχει στην Ιρλανδία, έναντι 1,3 δισ. δολαρίων
H Shell πούλησε περιουσιακά στοιχεία που κατέχει στην Ιρλανδία
Την πώληση πετρελαϊκών δραστηριοτήτων εξόρυξης και εξερεύνησης που κατέχει στην Ιρλανδία, ολοκλήρωσε η Royal Dutch Shell, αντλώντας το ποσό των 1,3 δισεκ. δολαρίων, όπως γνωστοποίησε σήμερα (30/11) ο βρετανικο-ολλανδικός ενεργειακός κολοσσός.
Συγκεκριμένα, η Royal Dutch Shell πούλησε τα περιουσιακά στοιχεία στη Shell E&P Ireland, η οποία κατέχει ισχυρά μερίδια στην κοινοπραξία Corrib και Nephin Energy Holdings.
Η πώληση σηματοδοτεί και την οριστική έξοδο της εταιρείας από τις δραστηριότητες εξόρυξης και εξερεύνησης στην Ιρλανδία.
Τα καθαρά κέρδη της Royal Dutch Shell σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του 51% το τρίτο τρίμηνο του 2018, στα 5,74 δισ. δολ. έναντι 3,8 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 32% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 100,2 δισ. δολ. ενώ η παραγωγή για το τρίμηνο ενισχύθηκε κατά +2% στα 3,6 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως.
Σε ότι αφορά τις ελεύθερες ταμειακές ροές από τις λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας, σημειώθηκε άνοδος κατά +59% για το τρίτο τρίμηνο του 2018, στα 12,1 δισ. δολ.
«Η καλή επιχειρησιακή παράδοση σε όλες τις επιχειρήσεις της Shell δημιούργησε ένα από τα ισχυρότερα τρίμηνα», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ben van Beurden, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η ισχυρή οικονομική μας απόδοση μας επέτρεψε να καλύψουμε το μέρισμα μετρητών, τις πληρωμές τόκων, τις εξαγορές μετοχών και να πληρώσουμε περαιτέρω χρέη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης