Ακυρώνει τη συνάντηση με Putin στην G20 ο Trump, λόγω της αναταραχής στην Ουκρανία

Ακυρώνει τη συνάντηση με Putin στην G20 ο Trump, λόγω της αναταραχής στην Ουκρανία
Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Vladimir Putin, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή, ανακοίνωσε ο Donald Trump
Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα (29/11/2018) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και οι ναυτικοί δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ακυρώσω την προγραμματισμένη συνάντησή μου στην Αργεντινή με τον Πρόεδρο Vladimir Putin.
Προσβλέπω και πάλι σε μια ουσιαστική Σύνοδο μόλις επιλυθεί αυτή η κατάσταση!», έγραψε στο «Twitter» ο Αμερικανός πρόεδρος.


Είναι, ωστόσο, περίεργο ότι μόλις μία ώρα νωρίτερα, ο Trump είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθεί με τον Putin στο Μπουένος Άιρες.
«Πιθανότατα θα συναντηθώ με τον Πρόεδρο Putin, δεν έχουμε τελειώσει αυτή τη συνάντηση αυτή», είχε δηλώσει ο Trump έξω από τον Λευκό Οίκο, λίγο πριν αναχωρήσει για το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
«Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή στιγμή για να έχουμε τη συνάντηση, θα λάβω μια πλήρη έκθεση πάνω στο αεροπλάνο σχετικά με το τι συνέβη σε σχέση με αυτό και αυτό θα καθορίσει εάν θα διεξαχθεί η συνάντηση», είχε προσθέσει.
Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η παραδοχή από τον πρώην δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, Michael Cohen, της ενοχής του για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου.
Ο Cohen δήλωσε συγκεκριμένα ένοχος για ψευδορκία σχετικά με τον ρόλο του σε έργο real estate του Οργανισμού Trump στη Ρωσία, που σχετίζεται με την έρευνα που διεξάγεται για την εμπλοκή της Ρωσίας στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Ο Trump αρνήθηκε ότι εργάστηκε σε σχέδιο real estate στη Μόσχα, διαψεύδοντας τον Cohen.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον πρώην δικηγόρο του, χαρακτηρίζοντάς τον έναν αδύναμο άνθρωπο και κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται, σε μια προσπάθεια να πετύχει μειωμένη ποινή από τους εισαγγελείς.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Trump δήλωσε ακόμη ότι είχε αποφασίσει να μην κατασκευάσει το κτίριο στη Μόσχα, αν και δεν διευκρίνισε πότε έλαβε αυτή την απόφαση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS