Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Bayer περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας - «Έξοδος» από τον κλάδο υγείας ζώων

Η Bayer περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας - «Έξοδος» από τον κλάδο υγείας ζώων
Σημαντική αναδιάρθρωση από τη Bayer
Την επικείμενη περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ο γίγαντας της φαρμακευτικής Bayer, γνωστοποιώντας, παράλληλα, τα σχέδια για πώληση της μονάδας υγείας ζώων -τα έσοδα αναμένονται σε περίπου 7 δισεκ. ευρώ.
Οι περικοπές αφορούν περίπου το 10% των 118.200 εργαζομένων που απασχολεί επί του παρόντος η Bayer σε όλο τον κόσμο.
Επίσης, ο γερμανικός κολοσσός θα πουλήσει τις Coppertone και Dr. Scholl, αλλά και το μερίδιό που κατέχει στην Currenta, σε μία προσπάθεια να αυξήσει εκ νέου τα κέρδη του και να αντιστρέψει τη συνεχόμενη πτώση της μετοχής.
Τα καθαρά κέρδη της Bayer AG σημείωσαν πτώση για το τρίτο τρίμηνο του 2018, εν μέρει ως αποτέλεσμα ενός εφάπαξ κέρδους που είχε καταγραφεί κατά το προηγούμενο έτος, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της γερμανικής εταιρείας υποχώρησαν κατά 25,6% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 2,89 δισ. ευρώ, έναντι 3,88 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Παράλληλα, τα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν κατά 32,9% στα 2,94 ευρώ, έναντι 4,38 ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες υποχώρησαν στα 1,19 ευρώ έναντι 1,45 ευρώ το 2017.
Σε ότι αφορά τα κέρδη EBITDA, αυτά παρέμειναν οριακά αμετάβλητα σε ετήσια βάση, στα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Bayer, οι αρνητικές επιπτώσεις από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες οδήγησαν στην πτώση των τριμηνιαίων κερδών κατά 160 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα του ομίλου φαρμακευτικών προϊόντων από πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 23,4% στα 9,9 δισ. ευρώ έναντι 8,03 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Σε ότι αφορά το σύνολο του 2018, η Bayer αναμένει τα βασικά της κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν μεταξύ των 5,7 και 5,9 ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 39 δισ. ευρώ, με τα 5 δισ. ευρώ εξ΄ αυτών να αποδίδονται στην εξαγορά της Monsanto (εξαγοράστηκε έναντι 63 δισεκ. ευρώ).
Επιπλέον, η Bayer εξακολουθεί να αναμένει ότι τα κέρδη EBITDA θα σημειώσουν άνοδο έως 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης