Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (ΕΚΤ): Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά δραματικοί με την επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης

Lane (ΕΚΤ): Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά δραματικοί με την επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης
Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά δραματικοί σχετικά με την απώλεια κάποιου momentum στην οικονομία της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Philip Lane, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ
Είναι σημαντικό να μην είμαστε υπερβολικά δραματικοί σχετικά με την απώλεια κάποιου momentum στην οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι μια αντιστροφή ενός καλύτερου του αναμενόμενου 2017, δήλωσε σήμερα (28/11/2018) ο Philip Lane, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Το 2017 ήταν εκπληκτικά καλό και έτσι μερικά από αυτά που συνέβησαν το 2018 είναι μια αναστροφή κάποιων θετικών εκπλήξεων του 2017.
Έτσι υπάρχει αυτή η άποψη ότι αυτό που βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό είναι απλώς μια σταθεροποίηση σε έναν πιο φυσιολογικό ρυθμό επέκτασης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Lane, ο οποίος είναι και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας.
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, ότι πολλοί από τους βασικούς μηχανισμούς είναι ακόμα αρκετά θετικοί.
Έτσι θα έλεγα ότι είναι σημαντικό να μην είμαστε υπερβολικά δραματικοί σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο Lane.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απασχόληση, η κατανάλωση και τα εισοδήματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε ολόκληρη την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τις επενδύσεις, αν και οι ευρωπαϊκές εξαγωγές επιβραδύνθηκαν.
Ο Lane είπε επίσης ότι τα στοιχεία για τους μισθούς παραμένουν σύμφωνα με τις προσδοκίες και ότι η απασχόληση πέφτει σε «εκείνη τη ζώνη», όπου υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στους μισθούς.
Ωστόσο, τόνισε ότι παραμένει πολύ νωρίς για να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα της αύξησης των επιτοκίων.
«Το guidance ήταν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα επίπεδα που είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2019, δεν θα πω ποιον μήνα συγκεκριμένα θα μπορούσε να σημαίνει αυτό.
Είναι τόσο μακριά από την άποψη της ροής δεδομένων», είπε.
«Θα περάσουμε από διάφορους κύκλους προβλέψεων προτού φτάσουμε εκεί, οπότε αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί με μεγάλη βεβαιότητα μέχρις ότου βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά από χρονική άποψη», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης