Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Αύριο (29/11) η απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κομισιόν για τις κυρώσεις στην Ιταλία

Politico: Αύριο (29/11) η απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κομισιόν για τις κυρώσεις στην Ιταλία
Στόχος της Κομισιόν είναι η άσκηση πίεσης προς την ιταλική κυβέρνηση πριν την έγκριση του προϋπολογισμού από τη Βουλή 
Σε επίσπευση των διαδικασιών για την επιβολή κυρώσεων στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό του 2019 φαίνεται πως προσανατολίζονται οι Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, η Κομισιόν θα επέβαλε τις κυρώσεις στην Ιταλία στις 19 Δεκεμβρίου του 2018.
Ωστόσο, δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η ημερομηνία είναι υπό συζήτηση, ενισχύοντας τις πιέσεις στην ιταλική κυβέρνηση πριν την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό από τη Βουλή.
Ως γνωστόν την προηγούμενη εβδομάδα, η Κομισιόν ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ιταλίας.
Αν και η απάντηση του Συμβουλίου αναμενόταν τον Ιανουάριο του 2019, τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν στο Politico ότι η απάντηση αναμένεται αύριο (29/11/2018).
Το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ανοίξει τον δρόμο ώστε η Κομισιόν να προετοιμάσει μια διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, που θα απαιτούσε περισσότερα μέτρα από την Ιταλία ώστε τα δημόσια οικονομικά της να εναρμονιστούν με τους κανόνες της ΕΕ.
Στο πλαίσιο αυτό, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα ψηφίσουν την πρόταση για τις κυρώσεις κατά τη συνεδρίαση του Ecofin στα τέλη Ιανουαρίου.
Στην περίπτωση που το Ecofin συμφωνήσει, η Ιταλία θα έρθει αντιμέτωπη με πρόστιμο 0,5% επί του ΑΕΠ, δηλ. σχεδόν 9 δισ. ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης