Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαστικά Θράκης: Στα 8,65 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο 2018

Πλαστικά Θράκης: Στα 8,65 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο 2018
Η περίοδος του εννεαμήνου χαρακτηρίζεται από αύξηση του όγκου των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 1,5%
Στα 8,65 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Πλαστικά Θράκης στο 9μηνο του 2018.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της, η περίοδος του εννεαμήνου χαρακτηρίζεται από αύξηση του όγκου των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 1,5%, αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 2,6% αλλά και συμπίεση του περιθωρίου Μικτού Κέρδους η οποία οφείλεται κυρίως στις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των α’ υλών.
Η συνεχής αύξηση των τιμών των α’ υλών, η χρονική υστέρηση αλλά και η αδυναμία, σε ορισμένες περιπτώσεις, να περάσει το σύνολο της αύξησης, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στο περιθώριο Μικτού Κέρδους.
Ο αντίκτυπος αυτός ήταν ακόμα πιο έντονος στη θυγατρική της Σκωτίας όπου λόγω του BREXIT, η ισοτιμία Ευρώ/Στερλίνας οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή των πρώτων υλών, την οποία δεν ήταν δυνατόν να μετακυλίσει στις τιμές πώλησης.
Τέλος, οι θετικές συναλλαγματικές διαφορές που προέκυψαν κυρίως από την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ είχαν θετική επίδραση στα αποτελέσματα του Ομίλου.
Ειδικότερα τα βασικά μεγέθη του Ομίλου για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσεως σε σχέση με το εννεάμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης