Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο ενόψει ΟΠΕΚ και G20 - Στο +1,21% και τα 61,13 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο ενόψει ΟΠΕΚ και G20 - Στο +1,21% και τα 61,13 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,45% στα 52,31 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (28/11) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τόσο τη Σύνοδο Κορυφής των G20 τις επόμενες ημέρες, όσο και τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,21% στα 61,13 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +1,45% στα 52,31 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, παρά τη σημερινή άνοδος, το πετρέλαιο έχει απωλέσει το 30% της αξίας του από τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς η αυξημένη προσφορά έχει καλύψει τη ζήτηση παγκοσμίως προς τον «μαύρο χρυσό».
Οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στη Βιέννη στις 6 Δεκεμβρίου 2018 προκειμένου να συζητήσουν τα επίπεδα παραγωγής στα οποία θα κινηθούν το επόμενο έτος.
Παράλληλα, οι χώρες των G20 αναμένεται να βρεθούν στην Αργεντινή στο τέλος της εβδομάδας, με τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο.
Χθες (27/11) ο Αμερικανός Οικονομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης, Larry Kudlow, δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος είχε «αρκετή επικοινωνία με την κινεζική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Doanld Trump, εξέφρασε την πεοποίθησή του ότι υπάρχει «μεγάλη συνατότητα» οι δύο χώρες να προχωρήσουν σε συμφωνία.
«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή η συνάντηση συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες», σχολίασε ο Larry Kudlow, προσθέτοντας ότι «είναι ευκαιρία να γυρίσουμε μία νέα σελίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης