Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μία από τις πιο πλούσιες περιοχές των ΗΠΑ έχασε την αξιολόγηση «ΑΑΑ»

tags :
Μία από τις πιο πλούσιες περιοχές των ΗΠΑ έχασε την αξιολόγηση «ΑΑΑ»
Το Westechester των ΗΠΑ έχασε την αξιολόγηση «ΑΑΑ»
Μία από τις πιο πλούσιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, η κομητεία του Γουέσττσεστερ (Westechester, περιλαμβάνει τις άκρως εύπορες περιοχές Scarsdale και Bronxville) στο βόρειο κομμάτι της Νέας Υόρκης, έχασε σήμερα την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Συγκεκριμένα, οι αμερικανικοί οίκοι S&P Global Ratings και Fitch Ratings υποβάθμισαν σήμερα (27/11) σε «ΑΑ+» την αξιολόγηση για το αξιόχρεο της περιοχής.
Μεταξύ άλλων, οι οίκοι επικαλέστηκαν την ανάληψη ταμειακών αποθεμάτων της κομητείας για την κάλυψη των αναδρομικών αυξήσεων που δόθηκαν στους δημόσιους υπαλλήλους.
Μάλιστα, η Standard & Poor’s προανήγγειλε και νέα υποβάθμιση (αρνητικές προοπτικές) εντός των επόμενων δύο χρόνων, σε περίπτωση που η τοπική διοίκηση δεν βελτιώσει τα δημοσιονομικά της περιοχής.
Σε επίπεδο ΗΠΑ, να επισημανθεί ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου απολαμβάνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» από τις Moody’s, DBRS και Fitch, ωστόσο η S&P αξιολογεί με «ΑΑ+» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, έπειτα από υποβάθμιση το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης