Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρία εκλογικά σενάρια στο «τραπέζι» της κυβέρνησης και ο προκλητικός καταιγισμός των παροχών

Τρία εκλογικά σενάρια στο «τραπέζι» της κυβέρνησης και ο προκλητικός καταιγισμός των παροχών
Η «βεντάλια» των παροχών αναμένεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα
Όλα τα σενάρια ανοιχτά κρατάει για τις εκλογές η κυβέρνηση προσδοκώντας στη θετική ανταπόκριση των πολιτών από τα μέτρα ελάφρυνσης που θα φέρει στη Βουλή.
Η «βεντάλια» των παροχών αναμένεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα με την καταβολή και φέτος του κοινωνικού μερίσματος ενώ το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει ακόμα και σενάρια επαναφοράς της 13ης σύνταξης αλλά και του 13ου μισθού για κάποιες κατηγορίες.
Αστάθμητοι παράγοντες στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς παραμένουν ωστόσο το εκκλησιαστικό ζήτημα αλλά και η συμφωνία των Πρεσπών με τις διαδικασίες στη γειτονική χώρα να τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και τη «μπάλα» στις αρχές του 2019 να έρχεται στα χέρια της ελληνικής πλευράς.
Την ίδια στιγμή, με όλη την ατζέντα των θεμάτων ανοιχτή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσουν πυρά καθ οδόν προς τις εκλογικές αναμετρήσεις με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν για το χρόνο προσφυγής στις εθνικές κάλπες.
Τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι το τελευταίο διάστημα είναι τρία.
Το ένα κάνει λόγο για εκλογικό αιφνιδιασμό από τον Αλέξη Τσίπρα που θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει στήνοντας κάλπες ακόμα και το Μάρτιο αφού έχει ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
Το πιο πιθανό φαντάζει το επόμενο που θέλει όλες τις εκλογές, ευρωεκλογές, εθνικές, δημοτικές, περιφερειακές, να γίνουν μαζί το Μάιο ενώ από την κυβέρνηση εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Ο προσδιορισμός της ημερομηνίας των εκλογών πλέον έχει αρχίσει να απασχολεί έντονα το Μέγαρο Μαξίμου με το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού να τίθεται στο τραπέζι και γι αυτό οι συσκέψεις είναι συχνές.
Ωστόσο, τον τόνο αναμένεται να δώσουν οι δημοσκοπήσεις που θα έχει στα χέρια του το κυβερνητικό επιτελείο στις αρχές του νέου έτους καθώς ευελπιστούν ότι οι επικείμενες παροχές θα αποτυπωθούν στις σφυγμομετρήσεις. Μετα δεδομένα που θα έχουν, στο κυβερνητικό επιτελείο θα μετρήσουν τα υπέρ και τα κατά και θα αποφασίσουν ποιος είναι ο ενδεδειγμένος χρονικός ορίζοντας σε ότι αφορά την προσφυγή στις κάλπες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση για άκρατη παροχολογία.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ότι κρατούν την Ελλάδα μακριά από τις αγορές «θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες των Ελλήνων» επισημαίνοντας ότι η προκήρυξη εκλογών είναι θέμα χρόνου.
«Ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί για την ανάπτυξη.
Γι αυτό χρησιμοποιεί τα χρήματα που πήρε από τη φορολογική εξάντληση της μεσαίας τάξης για να εξαπατά τους πολίτες με προεκλογικά επιδόματα και υποσχέσεις διορισμών στο δημόσιο», επισημαίνουν στην Πειραιώς.
Το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για τη δημιουργία νέας στρατιάς ομήρων συμβασιούχων και κομματικού στρατού από το ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη διάσωσή του στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.
Εν τω μεταξύ, τα επιτελεία όλων των κομμάτων ετοιμάζονται ήδη για τη μάχη του προϋπολογισμού στη Βουλή που θα ψηφιστεί στις 18 Δεκεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης