Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΚΤ: Οι μετοχές της ευρωζώνης θα υποφέρουν περισσότερο σε περίπτωση παγκόσμιου εμπορικού πολέμου

ΕΚΤ: Οι μετοχές της ευρωζώνης θα υποφέρουν περισσότερο σε περίπτωση παγκόσμιου εμπορικού πολέμου
Οι τιμές των μετοχών της ευρωζώνης θα υποχωρήσουν κατά 15% σε περίπτωση παγκόσμιου εμπορικού πολέμου
Στο συμπέρασμα ότι οι μετοχές της ευρωζώνης θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο από τις αμερικανικές σε περίπτωση ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου με τις αναδυόμενες αγορές να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα καταλήγει έρευνα της ΕΚΤ.
Οι εμπορικές εντάσεις έχουν ενισχυθεί φέτος καθώς οι ΗΠΑ υπέβαλαν δασμούς στην Κίνα, ενισχύοντας τον κίνδυνο κλιμάκωσης που με τη σειρά του θα επιδεινώσει μια ήδη αξιοσημείωτη επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου.
«Οι μετοχές των αμερικανικών μετοχών θα υποχωρήσουν κατά περίπου 10% και το spread των αμερικανικών εταιρικών ομολόγων θα αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης κατά το πρώτο έτος» σε περίπτωση εμπορικού πολέμου.
Την ίδια στιγμή «στην ευρωζώνη, οι τιμές των μετοχών θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά 15% και τα spreads των εταιρικών ομολόγων θα αυξηθούν κατά 150 μονάδες βάσης κατά το πρώτο έτος».
Ωστόσο, οι αναδυόμενες αγορές θα δεχθούν ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα υποχωρώντας κατά 20% στις τιμές των μετοχών και το risk premia θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 400 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης