Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Γιατί το Πεκίνο συνεισφέρει στην… κατάρρευση των κινεζικών μετοχών;

Goldman Sachs: Γιατί το Πεκίνο συνεισφέρει στην… κατάρρευση των κινεζικών μετοχών;
Οι θεσμικοί επενδυτές της Κίνας φαίνεται πως… συνεισφέρουν στην κατάρρευση των αγορών της Σανγκάης 
Η ραγδαία υποχώρηση που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στις χρηματιστηριακές αγορές της Σανγκάης, έχει χρησιμοποιηθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump ως μία «νίκη» της Ουάσιγκτον στον εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο.
Ωστόσο, όπως παρατηρούν οι αναλυτές της Goldman Sachs, το παραπάνω αποτέλεσμα δεν φαίνεται να… »εμποδίστηκε» από τους εγχώριους θεσμικούς επενδυτές της Κίνας.
Αντίθετα, οι μαζικές πωλήσεις μετοχών κατά το τρίτο τρίμηνο βοήθησαν στην περαιτέρω πτώση των κινεζικών αγορών!
Συνολικά, η «Εθνική Ομάδα» επενδυτών της Κίνας υπήρξε καθαρός πωλητής μετοχών για την εν λόγω περίοδο, επισημαίνεται, για πρώτη φορά από το 2015 και, μάλιστα, σε επίπεδο ρεκόρ.
Για ποιο λόγο, άραγε, να προχώρησαν σε μία τέτοια επιλογή, αντί να στηρίξουν τις κινεζικές αγορές;
Ειδικά όταν, μάλιστα, οι ξένοι επενδυτές αύξησαν την έκθεσή τους στις κινεζικές αγορές (μετοχές Α) κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018 και, επίσης, μόλις το 30% επί του συνολικού πλούτου (των νοικοκυριών) αφορά τα νοικοκυριά -έναντι 70% στις ΗΠΑ.
Όπως πιθανολογεί η αμερικανική τράπεζα, οι Κινέζοι επενδυτές ήδη έχουν αρχίσει να προχωρούν σε μαζικές αγορές μετά το τρίμηνο.
Άρα, ουσιαστικά, επιδίωξαν την υποτίμηση των κινεζικών μετοχών, προκειμένου στη συνέχεια να τις εξαγοράσουν σε πολύ καλύτερες τιμές.
Τα διαγράμματα:








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης