Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Overweight στις αναδυόμενες το 2019, underweight στην Ελλάδα

Morgan Stanley: Overweight στις αναδυόμενες το 2019, underweight στην Ελλάδα
Η Morgan Stanley παραμένει underweight σε Μεξικό, Φιλιππίνες, Κολομβία, Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Οι μετοχικές αγορές στις αναδυόμενες οικονομίες είχαν ένα δύσκολο έτος, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά το επόμενο έτος, αναφέρει η Morgan Stanley στην έκθεση Global Outlook Outlook για το 2019.
Η προβλεπόμενη ανάκαμψη για τις αναδυόμενες αγορές είναι ένας λόγος για τον οποίο η επενδυτική τράπεζα προτιμά τις μετοχές στις οικονομίες αυτές σε σχέση με εκείνη των ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Στο πλάνο αυτό όμως δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, όπως και μερικές ακόμη αναδυόμενες αγορές, όπως το Μεξικό, τις Φιλιππίνες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley δήλωσε ότι αναβάθμισε τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών από underweight σε overweight για το 2019, ενώ οι μετοχές των ΗΠΑ υποβαθμίστηκαν σε underweight.

"Πιστεύουμε ότι η bear market έχει ως επί το πλείστον ολοκληρωθεί στις αναδυόμενες αγορές", ανέφερε η τράπεζα στην έκθεση της, υποδηλώνοντας ότι οι εν λόγω αγορές ενδέχεται να αυξηθούν σύντομα.
"Λαμβάνουμε μεγαλύτερες σχετικές θέσεις στις εν λόγω αγορές".

Πολλοί επενδυτές αποσύρθηκαν από τις αναδυόμενες αγορές κατά τη διάρκεια του 2018 και αγόρασαν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ, λόγω της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων και της ανατίμησης του ξένου νομίσματος.
Ταυτόχρονα, τα οικονομικά προβλήματα σε χώρες όπως η Τουρκία και η Αργεντινή κλιμακώθηκαν - δίνοντας στους επενδυτές περισσότερους λόγους να πωλούν τις συμμετοχές τους στις αναδυόμενες αγορές.

Ως αποτέλεσμα αυτού, ο δείκτης MSCI Emerging Markets - ο οποίος μετρά τις μετοχές σε 24 οικονομίες - έχει μειωθεί κατά περίπου 16% μέχρι στιγμής φέτος.
Αλλά στο βασικό σενάριο της Morgan Stanley, είναι ο δείκτης να αυξηθεί κατά 8% έως τον Δεκέμβριο του 2019 από τα σημερινά επίπεδα - υπερβαίνοντας την πρόβλεψη για άνοδο 4% τόσο για τον δείκτη S & P 500 όσο και για τον δείκτη MSCI Europe.

Η Morgan Stanley προτιμά τις μετοχές στις αναδυόμενες αγορές από εκείνες στις ΗΠΑ, επειδή προβλέπει μια σταθερή ανάπτυξη στις οικονομίες αυτές το 2019.
Η τράπεζα αναμένει ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα μετριαστεί, ενώ μια τέτοια επιβράδυνση πιθανόν να εξασθενίσει τις προοπτικές για το δολάριο.

Συγκριτικά, η ανάπτυξη σε αναδυόμενες αγορές προβλέπεται ότι θα επιβραδυνθεί ελαφρώς από 4,8% φέτος σε 4,7% το 2019, ενώ θα μειωθεί στο 4,8% το 2020.
Με βάση τα παραπάνω, η Morgan Stanley συστήνει τοποθετήσεις στις αναδυόμενες αγορές, δηλώνοντας overweight σε Βραζιλία, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Ινδία, Περού και Πολωνία.

Η τράπεζα παραμένει underweight σε Μεξικό, Φιλιππίνες, Κολομβία, Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η τράπεζα προτιμά επίσης τις λεγόμενες "μετοχές αξίας" από τις "μετοχές ανάπτυξης" παγκοσμίως.

Οι μετοχές αξίας αναφέρονται σε εισηγμένες εταιρείες που διαπραγματεύονται σε τιμή κάτω από την τιμή που πιστεύουν ορισμένοι, ενώ οι μετοχές ανάπτυξης είναι επιχειρήσεις που φαίνεται ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.
Μια άλλη σημαντική τοποθέτηση είναι ο κλάδος μεταλλουργείας και εξόρυξης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης