Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα για τον Νοέμβριο 2018 - Στις 102 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Υποχώρησε περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα για τον Νοέμβριο 2018 - Στις 102 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα αποτελέσματα για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση σημείωσε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (26/11) στοιχεία του Ινστιτούτου Ifo, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι εταιρείες εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξες αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε στις 102 μονάδες, έναντι 102,8 μονάδων τον Οκτώβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις 102,3 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση σημείωσε πτώση στις 105,4 μονάδες, έναντι 106,1 μονάδων τον Οκτώβριο, και έναντι προσοδικών στις 105,3 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη επιχειρημαικών προσδοκιών, ο οποίος μετρά τις προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενου έξι μήνες, σημειώθηκε επίσης πτώση στις 98,7 μονάδες, έναντι 99,7 μονάδων τον Οκτώβριο.
«Το κλίμα μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων αποδυναμώθηκε περαιτέρω αυτό το μήνα», δήλωσε ο επικεφαλής της Ifo, Clemens Fuest, προσθέτοντας ότι «οι εταιρείες υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων», καθώς και ότι «οι προσδοκίες των επιχειρήσεων επίσης επισκιάστηκαν».
Ο ίδιος απέδωσε την πτώση την «αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από όλους τους κλάδους της οικονομίας εξαιτίας του Brexit και των εμπορικών εντάσεων», ενώ πρόσθεσε ότι «η έλλειψη ώθησης στην Ευρωζώνη είναι άλλη μία αιτία για την πτώση στο ηθικό των επιχειρήσεων».
Ωστόσο, ο οικονομολόγος του Ifo διευκρίνησε ότι «υπάρχουν αυξανόεμενες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να σημειωθεί μία ανάκαμψη της οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης