Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας - «Άλμα» +2,93% για το Brent, στα 60,52 δολ. ανά βαρέλι

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας - «Άλμα» +2,93% για το Brent, στα 60,52 δολ. ανά βαρέλι
Το αμερικανικό αργό σημείωσε σημαντική άνοδο της τάξεως του +2,28% στα 51,57 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντική ανάκαμψη σημείωσε σήμερα Δευτέρα (26/11) το πετρέλαιο, μετά τις ισχυρές απώλειες που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, επιστρέφοντας ξανά πάνω από τη ζώνη των 60 δολ. ανά βαρέλι.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent εμφάνισε «άλμα» της τάξεως του +2,93% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,52 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +2,28% στα 51,57 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, οι πιέσεις στο πετρέλαιο αναμένεται να παραμείνουν, καθώς η αυξανόμενη παραγωγή και η επιβράδυνση στη ζήτηση παγκοσμίως ενδέχεται να δημιουργήσουν υπερπροσφορά το ερχόμενο έτος.

«Το 2019 θα είναι ένα ασταθές έτος για την πετρελαϊκή αγορά, καθώς τα ερωτήματα που αφορούν την προοπτική της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και το πλεόνασμα εφοδιασμού αναμένεται να αυξηθούν», ανέφεραν νωρίτερα οι αναλυτές της Fitch Solutions σε σημείωμά τους.
Παράλληλα, οι ίδιοι αναφέρουν ότι ακόμα και οι αναμενόμενες περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ οι οποίες ενδέχεται να ανακοινωθούν μετά τη συνάντηση της 6ης Δεκεμβρίου «μπορεί να μην είναι αρκετές για να αντισταθμίσουν τις υποτονικές δυνάμεις».

Από την άλλη πλευρά, οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα θέτουν επίσης σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και το παγκόσμιο εμπόριο, με την αμερικανική τράπεζα J.P. Morgan να αναφέρει σε σημείωμά της ότι «η εμπορική διαμάχη θέτει μειονέκτημα, καθώς προβλέπουμε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς 25% σε όλες τις κινεζικές εισαγωγές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης