Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Εάν η ΕΕ καταφέρει να αλλάξει τον προυπολογισμό της Ιταλίας θα ρίξω την κυβέρνηση

Salvini: Εάν η ΕΕ καταφέρει να αλλάξει τον προυπολογισμό της Ιταλίας θα ρίξω την κυβέρνηση
Η σκληρή αντιπαράθεση Salvini με την ΕΕ έχει αυξησει εντυπωσιακά τη δημοτικότητά του και τη δύναμη της Λέγκας 
Σταθερά ανοδική είναι η δημοτικότητα του Ιταλού αναπληρωτή πρωθυπουργού Matteo Salvini ο οποίος αυξάνει σημαντικά την δημοσκοπική του δύναμη με αφορμή την σκληρή αντιπαράθεση Ιταλίας - ΕΕ για τον προϋπολογισμό της Ρώμης.
Ο Salvini σε συνέντευξη του σήμερα (24/11) στην ιταλική La Repubblica, δήλωσε ότι «θα ρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας με τον Di Maio αν αλλάξει ο στόχος για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας».
Αυτό περιλαμβάνει την μείωση του ελλείμματος στο 2,4% για το 2019 που έχει καταστεί βασικό σημείο των αντιρρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός της χώρας, Giuseppe Conte, συναντηθεί στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να τους πείσει ότι ο προϋπολογισμός της χώρας είναι υγιής
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο Salvini σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Conte φέρεται να του είπε ότι «δεν πρέπει να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες για το 2,4% γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ρίξει την κυβέρνηση».
Ωστόσο ο Salvini φέρεται πρόθυμος να προβεί σε μικρές μόνο παραχωρήσεις στο σχέδιο δαπανών του επόμενου έτους.
Το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 και η διαφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κλυδωνίσει την αγορά ομολόγων και τα χρηματιστήρια τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο Salvini εμφανίζεται ως ο βασικός διαπραγματευτής στη σκληρή αντιπαράθεση με την ΕΕ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Λέγκα του Βορά, το κόμμα του Salvini να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της τα οποία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για την Corriere della Sera να φτάνουν το 36,2% στις προθέσεις ψηφοφόρων το Νοέμβριο.
Το κίνημα των 5 Αστέρων (Five Star) του Di Maio, που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις γενικές εκλογές του Μαρτίου, υποχώρησε στο 27,7% αυτό το μήνα, από 28,7% τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης