Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin - bin Salman στη Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή - Θα καθορίσουν την τιμή του πετρελαίου για το 2019

Συνάντηση Putin - bin Salman στη Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή - Θα καθορίσουν την τιμή του πετρελαίου για το 2019
Αν και η συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του OPEC έχει καθοριστεί για τις 6/12 η συνάντηση των ηγετών Ρωσίας και Σ. Αραβίας θα επισπεύσει τη διαδικασία 
Σημαντικές αποφάσεις για τον καθορισμό των τιμών του πετρελαίου για το 2019 θα λάβουν οι ηγέτες των χωρών του OPEC στη συνάντηση των G20 στο Μπουένος Αιρες της Αργεντινής .
Αν και η συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του OPEC έχει καθοριστεί σια τις 6 Δεκεμβρίου στη Βιέννη η συνάντηση του Σαουδάραβα Πρίγκιπα Mohammed bin Salman και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, που ηγούνται της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, στη Σύνοδο των G20, θα καθορίσει σημαντικά την εξέλιξη των συνομιλιών.
Σαουδική Αραβία και Ρωσία που ελέγχουν την παγκόσμια αγορά πετρελαίου έχουν στενή συνεργασία τα τελευταία δύο χρόνια για τον καθορισμό της τιμής του.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η και η παρουσία του αμερικανού προέδρου στη Σύνοδο, καθώς τον τελευταίο καιρό ο Trump βάλλεται εν’αντια του OPEC μέσω αναρτήσεων του στο twitter.
«Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Trump θα συζητήσει το ζήτημα της τιμής του πετρελαίου με τον Πρίγκιπα Mohamed bin Salman και τον ρώσο πρόεδρο Putin στη συνάντηση των G20», δήλωσε ο Bob McNally, πρόεδρος της Rapidan Energy Advisors LLC και πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
«Η αγορά πετρελαίου βοά ότι ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας δεν θα μπορέσει να αγνοήσει αυτή τη φορά τις πιέσεις Trump για χαμηλότερες τιμές πετρελαίου μετά την υποστήριξη του Λευκού Οίκου στη Σαουδική Αραβία για την υπόθεση της δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post Jamal Khashoggi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης