Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κόλλιας (ΟΕΕ): Εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων για τη θωράκιση της οικονομίας

Κόλλιας (ΟΕΕ): Εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων για τη θωράκιση της οικονομίας
Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει ότι απαιτούνται ακόμα πολλά να γίνουν στη χώρα, ώστε αυτή να βγει οριστικά από την κρίση, σημειώνει ο κ. Κόλλιας
Την εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων, ώστε να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο η οικονομία από οποιοδήποτε πιθανό πισωγύρισμα, προκύψει σε διεθνές επίπεδο, ζητεί με δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα μέτρα ελάφρυνσης να οδηγήσουν σε προεκλογικές παροχές, οι οποίες θα εκτροχιάσουν τα μεγέθη του προϋπολογισμού, σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Κόλλιας.

Η δήλωση του κ. Κόλλια:

«Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 δείχνει ότι απαιτούνται ακόμα πολλά να γίνουν στη χώρα, ώστε αυτή να βγει οριστικά από την κρίση.
Από τη μία πλευρά, η εμπροσθοβαρής εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης θα οδηγήσει σε ανακούφιση συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν πληγεί από τα μέτρα λιτότητας επί εννέα χρόνια.
Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν πρέπει οι ελαφρύνσεις αυτές να οδηγήσουν σε προεκλογικές παροχές, οι οποίες θα εκτροχιάσουν τα μεγέθη του προϋπολογισμού.
Από την άλλη πλευρά, η νέα μείωση των δαπανών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να βγουν τα νούμερα για πλεόνασμα στα πολύ υψηλά επίπεδα του 3,6%, αποτελεί τροχοπέδη στην επιδίωξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ρυθμών ανάπτυξης.
Η αναγνώριση, μέσα στο ίδιο το κείμενο του προϋπολογισμού, ότι η επιβεβαίωση των στόχων αυτών εξαρτάται περισσότερο από την επικράτηση ομαλών συνθηκών στο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόσουμε εμπροσθοβαρώς και τις απαραίτητες εκείνες παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, ώστε να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομία από οποιοδήποτε πιθανό πισωγύρισμα προκύψει σε διεθνές επίπεδο, και να διασφαλίσουμε, με αυτό τον τρόπο την ταχύτερη επιστροφή της χώρας μας στις αγορές».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης