Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στη Νιγηρία – Πάνω από 100 στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Τραγωδία στη Νιγηρία – Πάνω από 100 στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών
Τραγωδία στη Νιγηρία 
Τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 100 στρατιωτικούς της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσαν εναντίον της βάσης τους την Κυριακή, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις την Πέμπτη, που απέδωσαν την ενέργεια στο Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), μια φράξια της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
Ο απολογισμός αυτός σημαίνει πως η επίθεση ήταν μια από τις πιο πολύνεκρες αφότου ο Muhammadu Buhari εξελέγη Πρόεδρος, το 2015, ενώ εντείνει την πίεση με την οποία είναι αντιμέτωπος ενόψει των εκλογών του Φεβρουαρίου, πολύ περισσότερο διότι έχει κηρύξει τη νίκη της Νιγηρίας επί των τζιχαντιστών, η εξέγερση των οποίων είχε ξεσπάσει πριν από εννέα χρόνια.
Οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον βάσης του στρατού που βρίσκεται στο χωριό Μετέλε, στη βορειοανατολική Πολιτεία Μπόρνο, επίκεντρο της εξέγερσης της Μπόκο Χαράμ και του ΙΚΔΑ, φράξιας που αποσπάστηκε από αυτήν.
"Οι αντάρτες μας κατέλαβαν εξαπίνης", αφηγήθηκε αξιωματικός του στρατού, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η κυβέρνηση και ο στρατός συχνά τείνουν να αποφεύγουν να παραδεχθούν την κλίμακα των απωλειών που υφίστανται οι ένοπλες δυνάμεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
Οι τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες στρατιωτικούς στην περιοχή αυτή τους τελευταίους μήνες.
Επίσης, περίπου 50 χωρικοί, που είχαν πάει να κόψουν ξύλα για θέρμανση κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν, απήχθησαν από φερόμενα ως μέλη της Μπόκο Χαράμ το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν εξάλλου την Πέμπτη πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας και σε παραστρατιωτικές ομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης