Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Νοέμβριο 2018 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Νοέμβριο 2018 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI
Η συνολική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 32 μηνών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών υποχώρησε η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/11) της Markit, εν μέσω πτώσης στην παραγωγή τόσο του μεταποιητικού κλάδου όσο και του κλάδου υπηρεσιών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες, έναντι 53,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τη δραστηριότητα τόσο στον μεταποιητικό κλάδο όσο και στον κλάδο υπηρεσιών να είναι ασθενέσθερη.
Η συνολική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου ήταν υποτονική κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 32 μηνών, και συγκεκριμένα στις 51,6 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Οι νέες παραγγελίες σημείωσαν οριακή άνοδο, ενώ το συνολικό ποσοστό αύξησης της απασχόλησης ήταν το χαμηλότερο από τον Μάιο του τρέχοντος έτους.
«Ο δείκτης PMI της Γερμανίας συνέχισε την πτωτική πορεία τον Νοέμβριο, υποδεικνύοντας τη διαρκή απώλεια της υποκείμενης δυναμικής ανάπτυξης στο μεγαλύτερο κράτος-μέλος της Ευρωζώνης», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των σχετικών αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εν μέσω αναφορών για πτώση των πωλήσεων στην Κίνα, την Ιταλία και την Τουρκία, οι κατασκευαστές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων έξι ετών στις νέες παραγγελίες, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών κατέγραψαν επίσης μείωση στη ζήτηση πελατών οι οποίοι δεν εντοπίζονται στο εσωτερικό της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης