Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Η Ισπανία προειδοποιεί ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο της συμφωνίας λόγω Γιβραλτάρ

Brexit: Η Ισπανία προειδοποιεί ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο της συμφωνίας λόγω Γιβραλτάρ
Με καταψήφιση του προσχεδίου της συμφωνίας για το Brexit, προειδοποιεί η Ισπανία, λόγω της έλλειψης σαφήνειας για το Γιβραλτάρ
Με καταψήφιση του προσχεδίου της συμφωνίας για το Brexit, στο οποίο κατέληξαν σήμερα οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προειδοποιεί η Ισπανία, λόγω της έλλειψης σαφήνειας για το Γιβραλτάρ, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο ισπανική διπλωματική πηγή.
Σύμφωνα με το «Reuters», η Ισπανία θέλει να γίνει σαφές στο σχέδιο συμφωνίας για το Brexit ότι οι αποφάσεις για το Γιβραλτάρ θα πρέπει να συμφωνηθούν σε διμερή βάση ανάμεσα στην Μαδρίτη και στο Λονδίνο, εξήγησε η ισπανική διπλωματική πηγή.
«Μένει να επιλυθούν τα θέματα του Γιβραλτάρ και της αλιείας», είχε δηλώσει νωρίτερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχινάς, μετά την επίτευξη συμφωνίας για το κείμενο της πολιτικής διακήρυξης σχετικά με την μελλοντική σχέση ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου.
«Εναπόκειται στα κράτη μέλη (της ΕΕ) να εργασθούν και να φθάσουν στην επικύρωση» της συμφωνίας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ξεχωριστή διακήρυξη για το Γιβραλτάρ θα εγκρίνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την Κυριακή (25/11)

Την ίδια ώρα, διπλωματικές πηγές της ΕΕ ανέφεραν στο «Reuters» ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής (25/11), οι 27 ηγέτες στοχεύουν να εγκρίνουν μια ξεχωριστή διακήρυξη για την αλιεία, τα περιβαλλοντικά πρότυπα και το Γιβραλτάρ, τρία ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Η ξεχωριστή διακήρυξη θα είναι δήλωση μόνο των 27 κρατών μελών της ΕΕ και δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τη Βρετανία, πρόσθεσαν οι πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης