Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εξετάζουμε τις προτάσεις των ΗΠΑ για το εμπόριο - Δεν αποδεχόμαστε αβάσιμες κατηγορίες

Κίνα: Εξετάζουμε τις προτάσεις των ΗΠΑ για το εμπόριο - Δεν αποδεχόμαστε αβάσιμες κατηγορίες
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εμπορικές έρευνες των ΗΠΑ
Τον πιθανό αντίκυτπο που μπορεί να έχουν οι προτάσεις των ΗΠΑ στις τεχνολγικές εξαγωγές της Κίνας, εξετάζει το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, όπως ανέφερε σήμερα (22/11) ο εκπρόσωπος Gao Feng, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου.
Ειδικότερα, η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε στις αρχές της εβδομάδας την ενίσχυση του ελέγχου των εξαγωγών τεχνολογίες σε 14 βασικές περιοχές υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της τεχνητής νοημοσύνης, μία κίνηση η οποία κατά την άποψη των αναλυτών στοχεύει άμεσα στην Κίνα.
«Θα αξιολογήσουμε τον πιθανό αντίκτυπο της πρότασης των ΗΠΑ για αύξηση του ελέγχους στις τεχνολογικές εξαγωγές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, καλώντας παράλληλα την Ουάσιγκτον να «ελευθερώσει» τους σχετικούς κανονισμούς για την εξαγωγή τεχνολογίας.
Αναφορικά με την πρόσφατη επικαιροποίηση της έρευνας που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η αμερικανική Εμπορική Αντιπροσωπεία, η πλευρά του Πεκίνου εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της για τα ευρήματα της έρευνας, ενώ τόνισε ότι «η Κίνα δεν θα αποδεχθεί αβάσιμες κατηγορίες».
Σημειώνεται ότι η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Κίνα δεν κατάφερε να αλλάξει τις «αθέμιτες» πρακτικές της στο εμπόριο των δύο χωρών, προσθέτοντας μάλιστα ότι το Πεκίνο έχει προχωρήσει σε περαιτέρω «παράλογες» ενέργειες κατά το τελευταίο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης