Πολιτική

Τζανακόπουλος: Στόχος μας η επίλυση ιστορικών εκκρεμοτήτων – Ως κακομαθημένο παιδί λειτουργεί ο Μητσοτάκης

Τζανακόπουλος: Στόχος μας η επίλυση ιστορικών εκκρεμοτήτων – Ως κακομαθημένο παιδί λειτουργεί ο Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει να κάνει αντιπολίτευση θέσεων ή αρχών αλλά να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια θεσμικού εξορθολογισμού της κυβέρνησης είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να λύσει ιστορικές εκκρεμότητες, όπως το Σκοπιανό, οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας την ότι λειτουργεί ως κακομαθημένο παιδί και ότι  δεν έχει στόχο να κάνει αντιπολίτευση θέσεων ή αρχών αλλά θέλει να υπονομεύσει όποια προσπάθεια θεσμικού εξορθολογισμού της κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο κ.Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στην συνταγματική αναθεώρηση, αναφέροντας πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στην θωράκιση της πολιτικής και στην ενίσχυση της κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία των 10 ετών οικονομικής κρίσης, η οποία όπως είπε «δεν είχε μόνο οικονομικά αίτια αλλά και θεσμικά».
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε πως οι μεταρρυθμίσεις και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε διαφορά ζητήματα προέκυψαν από την κρίση αλλά και από τα λαϊκά αιτήματα που ήρθαν στο προσκήνιο κατά την περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και αφορούν όχι μόνο τα οικονομικά ζητήματα αλλά αφορούν και το πεδίο της Δημόσιας Διοίκησης και τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται το κράτος.
Ερωτηθείς για το εάν τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να ανοίξει η συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε πως « ήδη από τον Ιούλιο του 2016 ο πρωθυπουργός επέλεξε να ανοίξει την ατζέντα βάζοντας στο δημόσιο διάλογο σαφή και συγκεκριμένη πρόταση»
«Η επιλογή να ανοίξει τώρα η συζήτηση για το Σύνταγμα δεν έχει καθόλου χαρακτήρα πολιτικού ή επικοινωνιακού τεχνάσματος.
Άλλωστε ποια θα ήταν η καλύτερη στιγμή να ανοίξει η συζήτηση για το Σύνταγμα παρά η στιγμή της εξόδου της χώρας από τη δημοσιονομική προσαρμογή;» διερωτήθηκε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση με τον Κ. Μητσοτάκη.
«Εάν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τον εαυτό του τόσο σημαντικό ώστε κάποιος - οποιοσδήποτε -να έχει προσωπική αντιπαλότητα μαζί του δικό του πρόβλημα.
Δεν υπάρχει προσωπική σύγκρουση αλλά πολιτική» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνέχιση των συνομιλιών πολιτείας- κράτους ώστε να προχωρήσει ο εξορθολογισμός των σχέσεων των δυο πλευρών τονίζοντας πως η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι η μετωπική σύγκρουση με την εκκλησία αλλά ο διάλογος και η συνεννόηση ώστε να γίνουν βήματα μπροστά
Για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων στη συζήτηση για την αναθεώρηση ο κ Τζανακόπουλος τόνισε ότι « θα πρέπει να συζητάμε επί της ουσίας των προτάσεων και όχι να λένε επειδή διαφωνούμε στο ζήτημα Χ και ψ δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ζήτημα Φ» ενώ επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σημειώνοντας πως « αυτό κατά τη γνώμη μου - η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων- δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή πρόταση για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα».
«Ο μοναδικός δρόμος για την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης την Ελλάδα είναι να δώσουμε το βάρος μας το δημόσιο πανεπιστήμιο» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ να ανοίξει στον ιδιωτικό τομέα τα πανεπιστήμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης