Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινός υπουργός καλεί σε μποϊκοτάρισμα της Airbnb

Ισραηλινός υπουργός καλεί σε μποϊκοτάρισμα της Airbnb
Ο Ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων καλεί σε μποϊκοτάρισμα της Airbnb
Σε μποϊκοτάρισμα της Airbnb κάλεσε σήμερα (21/11) ο Ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Gilad Erdan, μετά την απόφαση της δημοφιλούς εταιρείας να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της τις καταχωρήσεις καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Είχε προηγηθεί η χθεσινή γνωστοποίηση από τον Gilad Erdan των σχεδίων της ισραηλινής κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί διαβουλεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την ελ λόγω απόφαση της εταιρείας καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων.
Το Ισραήλ άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μπορεί να στραφεί προς την αμερικανική κυβέρνηση και να στηρίξει αγωγές εναντίον της Airbnb εντός των αμερικανικών Πολιτειών που έχουν θεσπίσει νόμους κατά των αντι-ισραηλινών αποκλεισμών.
«Καλώ σήμερα όλους εκείνους που υποστηρίζουν το Ισραήλ και όσους εναντιώνονται σε προκατειλημμένους αποκλεισμούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την Airbnb και να στραφούν σε άλλες υπηρεσίες.
Παρεμπιπτόντως, η Booking.com είναι μια εξαιρετική υπηρεσία», ανέφερε, σε ένα συνέδριο διπλωματών που διοργάνωσε η εφημερίδα Jerusalem Post.
H Airbnb ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αφαιρέσει τις ερχόμενες μέρες τις καταχωρήσεις στους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Η απόφαση αφορά περίπου 200 καταχωρήσεις.
Η αφαίρεση των καταλυμάτων της Airbnb αφορά μόνο τους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και όχι στο ίδιο το Ισραήλ, ή την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ή τα Υψίπεδα Γκολάν, περιοχές που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, χωρίς τη διεθνή αναγνώριση.
Οι Παλαιστίνοι καλωσόρισαν την απόφαση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης