Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στην τελική ευθεία το ΤΕΑ διαμεσολαβούντων συνεργατών της INTERAMERICAN

tags :
Στην τελική ευθεία το ΤΕΑ διαμεσολαβούντων συνεργατών της INTERAMERICAN
Ήδη, το Ταμείο αριθμεί περί τα 600 εγγεγραμμένα ιδρυτικά μέλη
Τυπικές διαδικασίες έγκρισης απομένουν για την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) των συνεργατών πωλήσεων της INTERAMERICAN.
Ήδη, το Ταμείο αριθμεί περί τα 600 εγγεγραμμένα ιδρυτικά μέλη, που προέρχονται κυρίως από το εταιρικό δίκτυο πωλήσεων -συντονιστές, unit managers και ασφαλιστικοί σύμβουλοι- καθώς και από το δίκτυο συνεργαζoμένων με την εταιρεία πρακτόρων και μεσιτών, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο που τίθεται από το νομικό πλαίσιο (100 άτομα).
Ο κεφαλαιοποιητικός χαρακτήρας του ΤΕΑ, που αποτελεί πρωτοβουλία υποστήριξης της INTERAMERICAN στους συνεργάτες της, παρέχει σε αυτούς μια εξαιρετική δυνατότητα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης με σημαντικά πλεονεκτήματα.
Σύμφωνα με το φορολογικό πλαίσιο λειτουργίας των ΤΕΑ στην Ελλάδα (Μ.4172/2013, ΦΕΚ 167) οι εισφορές εκπίπτονται κατά 100% και δεν φορολογούνται οι εφάπαξ παροχές, ενώ οι συντάξεις φορολογούνται ως εισόδημα.
Μέχρι σήμερα, έχουν συσταθεί 14 ομοειδή επαγγελματικά ταμεία προαιρετικής ασφάλισης και άλλα 4 υποχρεωτικής ασφάλισης.
Υπό σύσταση είναι ακόμη 3 Ταμεία, επιπλέον του ΤΕΑ των συνεργατών της INTERAMERICAN, ενώ φέτος συστάθηκε και η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ) για τη θεσμική υποστήριξη των ΤΕΑ.
Η λειτουργία Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης σε βάση συμφωνίας εργοδοτών και εργαζομένων βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, με ενισχυμένη την εκτίμηση ότι μπορεί να αποτελέσει λύση διεξόδου στο συνταξιοδοτικό, συμπληρώνοντας την κοινωνική ασφάλιση ως δεύτερος πυλώνας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα μελέτη τεσσάρων εναλλακτικών προτάσεων, η οποία προϋποθέτει υποχρεωτική ασφάλιση στον δεύτερο πυλώνα, ώστε να επιτυγχάνεται αύξηση του ποσού της τελικής σύνταξης.
Σύμφωνα με την μελέτη των Αναλογιστών, το ποσοστό αναπλήρωσης του μέσου μισθού κατά τον εργασιακό βίο, για κύρια και επικουρική σύνταξη, θα κυμαίνεται από 59% έως 83%, με σταδιακή μείωση και των ελλειμμάτων.  
Επισημαίνεται ότι στον σχεδιασμό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης των συνεργατών πωλήσεων της INTERAMERICAN αξιοποιείται η εμπειρία της εταιρείας από την επιτυχή λειτουργία του ΤΕΑ των εργαζομένων - του μοναδικού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, που ιδρύθηκε το 2010 και το αποθεματικό του ανέρχεται σε 16,99 εκατ. ευρώ (31/12/2017).
Το ΤΕΑ των εργαζομένων της INTERAMERICAN  έχει  δώσει, ήδη, έως σήμερα 135 εφάπαξ παροχές σε μέλη του, της τάξεως των 2,54 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο αριθμεί 1.199 μέλη.

Φωτογραφία: Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΕΑ εργαζομένων INTERAMERICAN Βαγγέλης Θωμόπουλος, με τα στελέχη του ταμείου Ανδρέα Παναγιώτου και Ιωάννα Βουρλούμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης