Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συνθήκη INF θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συνθήκη INF θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η κίνηση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη συμφωνία θα απαιτήσει «μία αντίστοιχη απάντηση»
Στο γεγονός ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF) αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, αναφέρθηκε σήμερα (21/11) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι «εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν με την πρόθεση να εγκαταλείψουν, μία τέτοια ενέργεια θα απαιτήσει μία αντίστοιχη απάντηση».
Παράλληλα, ο κ. Lavrov προσθεσε ότι «εκφράσαμε την ανησυχία μας για την αυξανόμενη ένταση στην Ευρώπη, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της αυξανόμενης στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας και της δήλωσης της Ουάσιγκτον ότι προτίθεται να εγακαλείψει τη Συνθήκη INF».
«Είναι αυτονόητο ότι αυτό δημιουργεί προκλήσεις γτην ασφάλειά μας, οι οποίες απαιτούν αντίστοιχη απάντηση από την Ένωση και από τον Οργανισμό Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, είχε εκφράσει νωρίτερα εντός της εβδομάδας την πρόθεση της Μόσχας να συνεχίσει το διάλογο με την Ουάσιγκτον, αναφορικά με το ζήτημα της συνθήκης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του οτι η Ουάσιγκτον «θα λάβει υπόψην το ζήτημα με πλήρη υπευθυνότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης